GSB'den Üniversitelerin Açılması Hakkında Açıklama: "KYK Yurtları Hazır"

Üniversitelerin ikinci dönem açılması hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada KYK yurtlarının hazır olduğunu söyledi.

GSB'den Üniversitelerin Açılması Hakkında Açıklama: "KYK Yurtları Hazır"

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan üniversitelerin açılması açıklaması.

Yeni Şafak'a konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlere "Yer göster, pota yapalım" çağrısında bulundu ve sosyal medya üzerinde paylaşılan bu çağrı hakkında, "İnanılmaz talepler geldi. Şimdi haftalık toplantılar yapacağım ve talepleri yerine getireceğiz. Mesela, 'Okulumuza bir futbol sahası yapın', deniliyor, 'İhtiyaç varsa tamam yapacağız' diyoruz. 'Yer göster, pota yapalım' projemiz var. 10 bin pota projesi. Şu ana kadar 2 bin 500 civarında pota kurduk." ifadelerini kullandı.

Türkiye genelinde il ve ilçelerde gençlerin sporları öğrenmek, geliştirmek için yeni hamlelerin yolda olduğunu söyleyen Kasapoğlu, "Talebe göre de bunları geliştireceğiz. Salgın sonrasını beklemiyoruz, şu anda mutfak çalışması devam ediyor. Milli takımlara da alt yapı oluşturulmuş olacak." şeklinde konuştu. Spor yasası hakkında da bilgi veren Bakan, şunları söyledi: "Spor yasasının vakti geldi. Şu an Meclis'te. Sporumuzu disipline edecek bir çalışma. Kulüpleri, federasyonları şeffaflığı sağlayacak, yönetim ahlakını güçlendirecek, sorumluluk anlayışını güçlendirecek. Herkes yaptığından sorumlu olacak. Bu işin özü."  dedi.

ÜNİVERSİTELERİN AÇILMASI HAKKINDA AÇIKLAMA: ODADA KALACAK ÖĞRENCİ SAYISI PLANLANDI"

Pandemi nedeniyle kapalı olan üniversiteler hakkında da konuşan  Bakan Kasapoğlu, "Yurtları, sürekli dezenfekte ediyoruz. Odada kalacak öğrenci sayısını planladık. Ayrıca, yurtlarda depreme dayanıklılık analizleri yapıldı. Depreme elverişli olmayanları boşalttık. Bazı yurtları yeniden inşa ettik, ve bazı inşaatlar da devam ediyor. Yurtları artık kampüslere yapıyoruz. Üniversitelerden yer alıyoruz, orada yurdu inşa ediyoruz. Çünkü gençler, kampüste olduğu müddetçe, yol parası vermeyecek, zaman kaybetmeyecek. Kampüslerde yurtların inşa edilmesi güvenlik açısından da önemli." dedi.

MARKA OLACAĞIZ

Spor turizminde marke olmayı hedeflediklerini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Kasapoğlu, "Normal bir turist 3 lira bırakıyorsa, spor turizmi için gelen turist 6 lira bırakıyor. Türkiye'nin alt yapısı var. Golf turizminden kayak turizmine, futboldan tenise kadar her türlü alt yapımız var. Spor turizmi konusunda bir çalıştay düzenleyerek farkındalık oluşturmak istedik. "Sporturkey" diye sosyal medya çalışmamız var. Türkiye'de keşfedilmemiş yerler var. Mesela Kaş, dalış açısından mükemmel bir yer. Trabzon, Rize tarafında keşfedilmemiş kış turizmi yerleri var. Antalya'daki futbol kamp alanları mükemmel. Kızılcahamam'a futbol kampı alanı inşa edeceğiz. Ankara'yı güreş eğitim ve kamp merkezi yapacağız. Spor turizminde dünyanın faydalanacağı bir yer olacak. Yaptığımız tesisler hem halka hem de turiste hizmet edecek. Ülkemizi spor turizminde bir marka haline getirmek istiyoruz. Spor turizminin gelişmesi ve çeşitlenmesiyle, ülkemiz küresel spor ekonomisindeki payını artıracaktır" ifadelerini kullandı.

GECE GÜNDÜZ KULLANIN

"Türkiye'de güçlü spor kültürü yok" diyerek sözlerini sürdüren Bakan Kasapoğlu, şunları söyledi: "Türkiye'de henüz spor kültürü oluşmuş değil. Yapacağımız çalışmalarla, gençlerle, kadınlarla bu kültürü oluşturmalıyız. Kadın odaklı spor, diyorum. Çünkü kadınları bu işin içine kattığımız zaman gelişim hızlanıyor. Tesis var. Her zaman 'gelin tesisleri gece gündüz kullanın' çağrısı yapıyorum. Tesisler daha çok kullanılsın istiyoruz. Spor kültürünü geliştirmemiz lazım. Ailede spor bilinci oluşturmamız gerekiyor. Ailede abisi yapıyorsa, kardeşi de ilgi duyuyor."

ÜNİVERSİTELER AÇILACAK MI?

Geçtiğimiz gün açıklama yapan Bilim Kurulu üyeleri, üniversitelerin açılmasında kararın üniversitelere bırakılacağını , her üniversitenin yüz yüze eğitim kararını kendi vereceğini söyledi. Açıklamada kademeli yüz yüze eğitime geçilmesinin planlandığı bildirilirken ilk önce yüz yüze eğitim görmesi gereken bölümler için üniversitelerin açılması bekleniyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA