Milli Eğitim Müdürü Öğrencinin Öldüğü Kazadan Dolayı Görevden Alındı

Zonguldak'ta 14 Aralık'ta kaza olmuş bir öğrenci hayatını kaybetmişti. Büşra Akın (14)'ın hayatını kaybettiği kaza ile ilgili açılan soruşturma neticesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız görevden alındı.

Milli Eğitim Müdürü Öğrencinin Öldüğü Kazadan Dolayı Görevden Alındı

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Büşra Akın'ın (14) hayatını kaybettiği, 18 öğrenci ve sürücü Fikret Bayrak'ın (67) yaralandığı kazayla ilgili ilçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız ile ulaşım eğitim sorumlusu şube müdürü Mustafa Yılmaz'a soruşturma sonrasında ihmali tespit edilerek görevden alındı.

Kilimli ilçesi Çatalağzı beldesi Trafo Caddesi'nde geçen yıl 14 Aralık'ta meydana gelen feci kaza sonrası, Fikret Bayrak'ın kontrolündeki 67 AT 873 plakalı servis midibüsü şarampole yuvarlanmıştı. Kazada, bir öğrenci hayatını kaybetmiş, sürücü Bayrak ile 18 öğrenci yaralanmıştı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü içinde yürütülen soruşturma sonucunda, Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız ile taşımalı eğitimden sorumlu şube müdürü Mustafa Yılmaz'ın ihmali olduğu tespit edildi ve görevden alındı. İlgili müdürlerin servis midibüsü ile ilgili daha önce ailelerden ve öğrencilerden gelen şikayetleri üst makamlara bildirmedikleri belirtildi.

Sürücü Fikret Bayrak ile araç sahibi Ramazan Atmaca ve babası Müslüm Atmaca hakkında ise 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bayrak ve Atmaca, ailelerin itirazı üzerine serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklandı.