İdrarda Köpük Neden Olur? Köpüklü İdrar Nedeni

İdrarda köpürme neden olur? İdrarda meydana gelen fazla köpürme neyin habercisidir? İdrarda köpük olması nedir? İşte nedeni.

İdrarda Köpük Neden Olur? Köpüklü İdrar Nedeni

Son dakika : İdrarda köpürme neden olur?

Womenshealth sitesinden Buğra Levent, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu mentorluğunda, Koç Üniversitesi Hastanesi Böbrek ve Pankreas Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Burak Koçak ile böbrek sağlığı ve böbrek nakli üzerine söyleşi yaptı. Yapılan söyleşideki bir kısım en çok araştırılan konular arasında oldu. 

Vatandaşlar ise idrarda köpürmenin neden meydana geldiğini merak ediyor. İdrarda köpürme ile ilgili Koç Üniversitesi Hastanesi Böbrek ve Pankreas Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Burak Koçak şunları söyledi:

"Çağımızın en sinsi hastalıklarından olan ve hiçbir belirti vermeden ortaya çıkabilen böbrek yetmezliği her geçen gün hızla yaygınlaşmaktadır. Kronik böbrek yetmezliğinin en önemli sebepleri diyabet, yüksek tansiyon ve böbrek iltihabı (nefrit) olarak sıralanmaktadır. Sabah uyandığınız zaman göz kapaklarının altında şişme, ellerde ve ayaklarda hafif ödem, halsizlik ve idrar yaparken meydana gelen aşırı miktardaki köpürme, belirtilerin en önemlilerindendir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA