WhatsApp'ta bir çile sona eriyor! Milyonlarca kullanıcı yeni özellikle oh çekecek

WhatsApp, kullanıcıların çevrelerindeki diğer kişilerle belge, medya ve farklı türde dosyaları çevrimdışı olarak paylaşmalarını sağlayan “Yakın Çevre Paylaşımı” adında bir özelliği deneme aşamasında.

WhatsApp'ta bir çile sona eriyor! Milyonlarca kullanıcı yeni özellikle oh çekecek

WhatsApp, “Yakın Temas” adı verilen yeni bir özelliği deniyor. Bu yenilik, internet olmadan da yakın çevredeki kişilerle dosya alışverişi yapmayı mümkün kılıyor. İşte WhatsApp'ın bu yeni özelliği hakkında bilmeniz gerekenler...

WHATSAPP

AIRDROP BENZERİ BİR İŞLEYİŞ

WABetaInfo’nun keşfettiği bu özellik, “Yakındaki Kişiler” olarak adlandırılıyor ve Android’in Nearby Share ile Apple’ın AirDrop özelliklerine benzer bir işlevsellik sunuyor.

İNTERNET BAĞLANTISI GEREKTİRMİYOR

WhatsApp’ın bu yeni özelliği, dosya transferi için Bluetooth teknolojisini kullanıyor ve bu sayede internet bağlantısına ihtiyaç duymuyor.

YAKINDAKİ KİŞİLER NASIL KULLANILIR?

WhatsApp’ta bu özelliği kullanabilmek için kullanıcıların medya erişimi, Bluetooth ve konum izinlerini vermesi gerekiyor. Ayarlar menüsünden “Yakındaki Kişiler” seçeneğine ulaşılabilir ve gerekli izinler verildikten sonra, özellik etraftaki cihazları tespit etmeye başlar. Ancak, dosya gönderimi için her iki cihazda da özelliğin aktif olması şart.

NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAK?

WhatsApp, “Yakındaki Kişiler” özelliğinin güvenli olduğunu ve uçtan uca şifreleme ile korunduğunu belirtiyor. Ayrıca, telefon numarası da transfer sürecinde gizli tutuluyor. Şu an Android beta sürümünde test edilen bu özellik, iOS kullanıcılarına sunulup sunulmayacağı veya genel kullanıma ne zaman açılacağı konusunda henüz bir bilgi yok.