Asgari ücretle çalışanlar bayram edecek! Yıllar sonra bu ilk kez olacak

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi sendika ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek Çalışma Meclisi, asgari ücret, emekli maaşları, kıdem tazminatı, esnek çalışma gibi konuları görüşülecek. Meclis Beştepe'de bir araya gelecek. İşte detaylar.

Asgari ücretle çalışanlar bayram edecek! Yıllar sonra bu ilk kez olacak

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi sendika ve iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek çalışma konferansında asgari ücret, emekli maaşı gibi konular ele alınacak. kıdem tazminatı ve esnek çalışma düzenlemeleri. TBMM, beş yıllık aradan sonra 29-30 Nisan'da Beştepe'de toplanacak.

ücret

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi sendika ve iş dünyası temsilcilerinin yer alacağı çalışma konferansında asgari limitler gibi önemli konular ele alınacak. Maaşlar, emekli maaşları, kıdem tazminatı ve esnek çalışma. TBMM, beş yıllık aradan sonra 29-30 Nisan'da Beştepe'de toplanacak.

2019 yılının son toplantısından bu yana ilk kez toplanan Çalışma Konseyi, iş hayatı için hayati önem taşıyor. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, TOBB ve TESK gibi önemli kuruluşlar asgari ücret, emekli maaşı, işten çıkarma ve esnek istihdam konularını tartışıyor.

Toplantıda çalışma hayatının güncel sorunları ele alınarak çözüm önerileri tartışıldı. Kıdem tazminatının yanı sıra esnek çalışma modelleri, asgari ücret ve emekli maaşlarına zam yapılması, Türk İş Kanunu gibi 32 milyon işçiyi etkileyen düzenlemeler de tartışılıyor.

Ayrıca çalışanlar üzerindeki vergi yükünün hafifletilmesi ve gelir vergisi kategorilerinin çalışanlar yararına güncellenmesi talep edilmektedir.

maaş

IŞIKHAN ZİYARET ETTİ

Işıkhan, Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ve Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş ile birlikte Türk-İş ve Hak-İş'i ziyaret etti.

Ziyarette Işıkhan, sendikanın sosyal diyalog alanındaki en kapsamlı ve kritik mekanizmalardan biri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Beş yıllık bir aradan sonra meclisi yeniden topluyoruz. 29-30 Nisan 2024'te 13. Çalışma Meclisi'ni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Ankara'da gerçekleştireceğiz. Bu sezonun gündemi şu: "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" belirledik.

Işıkhan, 3 gün sürecek programda ilgili bakanlık temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları, işçi sendika ve konfederasyonları, işveren ve memurlar, akademisyenler, girişimciler, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla çeşitli paneller düzenleneceğini belirtti.

Işıkhan, Türk çalışma hayatıyla ilgili olarak çalışma, sendika ve istihdamın temeli olan, yeni bakış açıları sunan ve yapısal sorunlara kalıcı çözümler getiren işçiler arasında ortak bir vizyon oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayarak, çözüm odaklı platformların kullanılması gerektiğini söyledi. Çalışma yaşamının hem yapısal hem de yapısal açıdan kalıcı parçalarının refahını sağlamak. İşlevsel sorunların çözümünde de çok önemli olduğuna dikkat çekti.

maaş

CUMHURBAŞKANI BEŞTEPE'DE GÖRÜŞECEK

Beştepe'deki toplantının ardından rapor ve sonuç bildirgesi daha sonra sendikaların katılımıyla yayınlanacak. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal ortakları kabul edecek.

Sendika temsilcileri 30 Nisan Salı günü Beştepe'de bir etkinlik için bir araya gelecek. Erdoğan'ın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde sosyal taraflara hitap etmesi ve mesajlar vermesi bekleniyor.