Dr. Mehmet Öz: Kahvaltı Yasaklanmalı

Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz, yaptığı son dakika açıklamasında kahvaltının yasaklanması gerektiğini söyledi.

Dr. Mehmet Öz: Kahvaltı Yasaklanmalı

Mehmet Öz: Kahvaltı yasaklanmalı.

Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz , dikkat çeken açıklamada bulundu. TMC Dergisi 'ne verdiği bir röportajda kahvaltının gereksiz olduğunu ve yasaklanması gerektiğini söyleyen Öz, kahvaltının günün en  önemli öğünü olduğu iddialarının  tamamen reklam aldatmacası olduğunu  söyledi.

Her zaman söylenen sözdür: Kahvaltı günün en önemli öğünü.

ABD 'de televizyon programlarında sıkça boy gösteren , kendi programı ile dünyada adından söz ettiren Mehmet Öz,  'kahvaltıyı hayatımızdan çıkarmalıyız' şeklinde algılanan bu radikal açıklamalarını TMZ Dergisi ile yaptığı bir röportajda verdi.

Sabah yapılan kahvaltının gereksiz olduğunu ifade eden Dr. Öz,  “Bence 2020’de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, bu bir reklam aldatmacası. Ne yazık ki onlarca yıldır bu konudaki dogmaların birçoğu reklamlardan çıktı ve bunlar aslında sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmıyordu” dedi. 

“Madem kahvaltı olmayacak, günün ilk öğününü ne zaman yapacağız?” derseniz de Mehmet Öz’e göre yapmamız gereken en akıllıca şey, kahvaltıyı tamamen hayatınızdan çıkarmak ve ilk yemeğinizi gerçekten acıktığımızda yemek.

Dr. Öz, gece yenen kızartma gibi yüksek karbonhidratlı besinlerin de açlıkta etkili olduğunu söyledi.  Tüketilen bu yüksek karbonhidratlı besinler, vücudun insülin direncini düşürüyor ve ertesi sabah yoğun bir açlık hissiyle uyanıyoruz.

Kahvaltı yapıp yapmayacağımıza gelinceyse Dr. Mehmet Öz, bunu yapmaya devam etmemiz gerektiğini ancak vakit olarak biraz daha sonraya almamızı tavsiye ediyor. Dr. Mehmet Öz’e göre kahvaltının tam anlamıyla doğru olabilmesi için doğru zamanda yapılması gerekiyor.

Peki sizce kahvaltı yapılmalı mı yapılmamalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazabilirsiniz.