Sağlık Bakanlığı Görevinden İstifa Etmiş Sağlık Personelleri İçin Yeniden Atama Yapacak!

Sağlık Bakanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Görevinden istifa etmiş sağlık personelleri için yeniden atama kurası ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere belirlenen çeşitli mesleklerde görev alabilecekler.

Sağlık Bakanlığı Görevinden  İstifa Etmiş Sağlık Personelleri İçin Yeniden Atama Yapacak!

11 Mayıs 2022 tarihi ile yayımlanan duyuruda atama kurasına katılacak adaylarda bazı nitelikler aranıyor. Bu nitelikleri taşıyan adaylar Sağlık Bakanlığı bünyesine katılabilecek.

Bakanlık 657 sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında 4-A maddesi kapsamında, çalışmış olup çeşitli sebepler yüzünden görevinden istifa etmiş olan adaylar için yeniden atama yapacak.

Atama Yapılacak Branşlar

-Sağlık Memuru/Sağlık Teknikeri (Ortopedi),

-Sağlık Teknikeri (Ağız ve Diş Sağlığı),

-Sağlık Memuru/Sağlık Teknikeri/Sağlık Teknisyeni (Diş/Diş Protezi) ile Diş Protez Teknisyeni,

-Sağlık Teknikeri (Fizik Tedavi),

-Sağlık Teknikeri (Patolojik Anatomi),

-Sağlık Memuru/Sağlık Teknikeri/Sağlık Teknisyeni (Laboratuvar) ile Laborant,

Kura Başvurusu Başladı!

Sağlık Bakanlığı yeniden atama kurasına başvurular duyurunun yayımlandığı tarih itibari ile başlamış olup en geç 16 Mayıs 2022 tarihine kadar yapılacak.Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e-devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak kura takviminde belirtilen süreler içinde yapılacaktır.

Atama Takvimi