Milyonlarca öğretmene duyuruldu! 26 Aralık'a kadar süre tanındı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere alan değişikliği fırsatı tanıyor. Binlerce öğretmeni ilgilendiren bu süreç, 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden başvuruların alınmasıyla başlıyor. Öğretmenler, kılavuza göz atarak başvuru şartlarını inceleyebilir ve yeni bir başlangıç için adım atabilirler. İşte başvuru detayları...

Milyonlarca öğretmene duyuruldu! 26 Aralık'a kadar süre tanındı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere alan değişikliği fırsatı tanıyor. Binlerce öğretmeni ilgilendiren bu süreç, 18-22 Aralık tarihleri arasında MEBBİS üzerinden başvuruların alınmasıyla başlıyor. Öğretmenler, kılavuza göz atarak başvuru şartlarını inceleyebilir ve yeni bir başlangıç için adım atabilirler.

BAŞVURU SON GÜNÜ 22 ARALIK

başvuru

Uzun süredir beklenen bu süreç, öğretmenlere kendi alanlarındaki yetenekleri ve tercihleri doğrultusunda bir değişiklik yapma şansı tanıyor. Başvuruların alınmasının ardından, sonuçlar 26 Aralık 2023 tarihinde açıklanacak. Öğretmenler, alan değişikliği başvurularını kaçırmamak adına 18-22 Aralık tarihlerinde başvurularını MEBBİS üzerinden gerçekleştirebilirler.

Bu önemli fırsatı değerlendirmek isteyen öğretmenler, kılavuza göz atarak başvuru şartlarını kontrol edebilirler. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere sağladığı bu imkanla eğitim kadrosundaki dinamizmi ve verimliliği artırmayı hedefliyor.