Kamuda mesai saatleri değişiyor! Memurlar, kamu personeli bayram edecek: İşte yeni saatler

Kamuda çalışanları sevindirecek haber gelirken memurlar, kamu personelleri bayram edecek. İşte çalışma saatleri güncellendi.

Kamuda mesai saatleri değişiyor! Memurlar, kamu personeli bayram edecek: İşte yeni saatler

Meclis'te gündemde yer alan konulardan olan çalışma saatleri yer alırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan yaptığı açıklamalarda memur ve kamu çalışanları için yeni saatler belirtildi. Aralık ayında 2024 yılı asgari ücretin belirlenmesiyle tarafların bir rakam üzerinde anlaşmaya gidildi. Işıkhan, memur ve emekli zammı için önemli konulara değindi.

Asgari ücretin ne kadar olacağı hakkında araştırma yapılırken işçi ve işveren kesiminin oybirliğiyle asgari ücreti net 11.402 TL'ye artış yaşandı. 2002 yılında 184 lira olan bu rakam reel olarak yüzde 237 artarken Aralık ayı başında 20024 yılı asgari ücretin belirlenmesinde komisyonlarda toplantı yapılacağı açıkladı.

mesai çalışma saatleri

MESAİ SAATLERİNDE DÜZENLEME

Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamalarda esnek çalışma şekilleri yaygınlaşırken mesai saatlerinde değişiklik yönünde açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, mesai saatleriyle yapılan açıklamalarda uzaktan çalışma başta olmak üzere esnek çalışma modellerinde son zamanlarda işçilerimiz ve işverenler tarafından sıklık gösterdiğini belirtildi. Kamu ve özel sektörlerde esnek mesaisinin yaygınlaşırken yaşanan yoğunlukla düzenleme yapılacağı açıklandı.