Güvenlik İş'ten Tüm Güvenlik Görevlilerine Önemli Uyarı

Güvenlik İş Sendikası 'ndan bir son dakika açıklaması geldi ve tüm güvenlik görevlilerine avukat uyarısı yapıldı.

Güvenlik İş'ten Tüm Güvenlik Görevlilerine Önemli Uyarı

Güvenlik İş 'ten üyelerine Avukat uyarısı.

Güvenlik İş Sendikası tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada , bazı avukatların kendilerini sendika avukatıymış gibi tanıttığı ve üyeler ile üye olmayan  özel güvenlik görevlilerinden , dava açmak için vekalet topladığı belirtildi ve bu konuda üyeler ile üye olmayan güvenlik görevlilerine uyarı yapıldı.

Söz konusu açıklama şu şekilde;

"Sendikamız, kurulduğu günden itibaren 19 nolu Güvenlik ve Savunma işkolunda çalışmakta olan tüm özel güvenlik görevlilerinin ücret ve diğer sosyal haklarının korunması, çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesini gaye edinmiştir. Bu kapsamda bu zamana kadar yapmış olduğumuz faaliyetler yapacaklarımızın da teminatı niteliğindedir. Çıkmış olduğumuz bu yolda en büyük mücadelelerden birini de çalışma hayatına yön verecek emsal kararların alınmasına vesile olan Av. Levent ATABAY önderliğindeki Hukuk Müşavirliğimiz vermiştir. 

Son günlerde Sendikamız Genel Merkezine ve Genel Yönetim Kurulumuza gelen şikâyet ve başvurulara göre, bazı avukatların kendisini sendikamız veya TÜRK-İŞ Konfederasyonunun avukatıymış gibi tanıtarak üyelerimizden veya üye olmayan özel güvenlik görevlilerinden dava açılması için vekaletlerin toplandığı, bu sebeple yanlış açılan veya gerektiği gibi takip edilmeyen davalardan veya yanlış verilen hukuki mütalaalardan kaynaklı üyelerimizin hak kaybına uğratıldığı tarafımızca öğrenilmiştir. Bu nedenle kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Sendikamızı ve üyelerini temsil ile yetkili TEK HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ, Başhukuk Müşavirimiz AV. LEVENT ATABAY ve sahibi olduğu ATABAY HUKUK & DANIŞMANLIK’ tır. Söz konusu durumdan üyelerimiz başta olmak üzere tüm kamuoyunun bilgi edinmesini, farklı mecralarda kendisini sendikamız veya TÜRK-İŞ avukatı olarak tanıtan kişilere itimat edilmemesini, bu şekilde sendikamız adına avukat tellallığı yapan sendika temsilcilerinin, Genel Yönetim Kurulumuza bildirilmesini aksi halde yaşanacak hak kayıplarından Sendikamız ve Genel Yönetim Kurulumuzun herhangi bir sorumluluğunun bulunmadığı hususunu,"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA