Lütfü Türkkan , İŞKUR İşçi Alımı (Temizlik Görevlisi) Başvurularını Meclise Taşıdı

İŞKUR üzerinden binlerce temizlik görevlisi alımı için başvuru yapan adaylar sonuç duyurusu beklerken, ilgili alıma dair mecliste önemli açıklamalarda gelmeye başladı. İŞKUR Temizlik Görevlisi alımına başvuru yapan üniversite mezunu işsiz sayısını açıklayan Türkkan, işsizlikteki artışın sorumlusunun AK Parti olduğunu söyledi.

Lütfü Türkkan , İŞKUR İşçi Alımı (Temizlik Görevlisi) Başvurularını Meclise Taşıdı

Kocaeli Milletvekili , İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, İŞKUR üzerinden gerçekleştirilen temizlik görevlisi alımlarıyla ilgili mecliste önemli açıklamalarda bulundu.

İŞKUR üzerinden tmeizlik görevlisi alımına başvuru yapan kişilerin 14 binden fazlasının üniversite mezunları olduğunu hatırlatan Türkkan, işsizlik rakamlarına vurgu yaparak AK Parti'nin işsizliğin baş sorumlusu olduğunu söyledi.

Türkkan, "Son açıklanan rakamlara göre, işsizlik yüzde 10,8'e, genç işsizlik ise yüzde 19,9'a yükselmiştir. Bu ay içerisinde 1.473 kontenjanlı temizlik görevlisi alımı için İŞKUR'a 7.226'sı genç, 14.030 üniversite mezunu başvuru yapmıştır. Dikkatinizi çekmek istiyorum, temizlik görevlisi alımı için 14.030 üniversite mezunu başvuruyor. Kaç kişi alacaklar? 1.473 kişi. Üniversite mezunlarının işsizlik ordusunun başını çektiklerini görüyoruz. Her gün açılan üniversitelerin, vakıf üniversitelerinin Adalet ve Kalkınma Partisine kadro yaratmaktan başka hiçbir işe yaramadığını burada bir kere daha görmek durumundayız. Hükûmet aslında betona para yatırıp yandaş iş adamlarına rant yaratmak yerine, gençlere ve diğer işsizlere de istihdam alanları açacak projelere yönelmiş olsa üniversite mezunu bu gençler temizlik işçisi olmak üzere başvurmazlardı." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA