Son Dakika: Ziya Selçuk'tan Yeni Eğitim Yılı Açıklaması: İnternet Kotaları 2 Katına Çıkacak

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk, yeni eğitim öğretim yılı hakkında açıklamada bulundu.

Son Dakika: Ziya Selçuk'tan Yeni Eğitim Yılı Açıklaması: İnternet Kotaları 2 Katına Çıkacak

Ziya Selçuk 'tan açıklama geldi.

Okulların açılması ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Hazırlıklarımız konusunda aylardır çalışıyoruz, hep belirttiğimiz gibi hangi senaryo olursa olsun bu tedbirleri almak gerekiyor diye.

Şimdi bir burukluk var elbette ama bildiğiniz gibi bu bütün dünyada ortaya çıkan bir durum.

Ve Türkiye'nin de bu bağlamda her gün belli başlı ülkeleri izleyerek tedbirler noktasında gereğini yaptığını sizlerle paylaşıyoruz.

Ben bugün bir sunumla başlayacağım; arkasından sizlerin soruları konusunda da ayrıntıya girme imkanımız da olacak.

UZAKTAN EĞİTİM

Bu önemli bir soru. Bizim bu soruya verdiğimiz cevap aslında çok net. Şu anda bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sağlık koşulları nedeniyle uzaktan eğitimin ayrı bir yere sahip olduğunu görüyoruz. Mart'tan beri bazı aşamaları paylaşıyoruz sizlerle.

Sağlık koşulları sebebiyle uzaktan eğitimin ayrı yeri var.

Sadece televizyonlarla yetinmedik.

Başlangıçta, biliyorsunuz televizyon kanalları açtık. Bu kanalların içeriğini okul kademelerine göre doldurduk Hep şunu söyledik, dünyada bunu yapabilen çok az sayıda ülke var. Artık niteliğinde de çok iddialı hale geldik.

3 bin 358 ders çekimi yaptık. Bir dersin toplam yapılma süreci yaklaşık 5 gün sürüyor. Üst üste koyduğunuzda kaç yıl olacağını siz düşünün lütfen.

1000 den fazla kişi, neredeyse 7/24 çalışıyor. Birçok ders ve etkinlik çekimi yaptık.

Ders ve etkinlik çekimi derken : 1 dersin toplam yapılma süreci 5 gün sürüyor. Üst üste koyduğunuzda kaç yıl olacağını siz düşünün. Kurgu montaj uzun sürüyor. Bu anlamda hala bu süreç derinleşerek uzmanlığı arttırarak sürüyor. Sadece televizyonla yetindik mi? Hayır.

Canlı platformlar kurduk. EBA Akademik Destek. Yapay zeka temelli bir eğitim içeriği olması açısından, dünyada birkaç ülkede olan içerik. Öğrencinin bilgi ve seviyesini, durumuna göre bölüm tavsiyesinde olan, öğrencinin çalışma hızına göre bir yol belirleyen, bir öğrencinin bilemediği sorunun, hangi konu eksikliğinden kaynaklandığını tespit eden, mesela geçen sene fizikten 3 'üncü konuyu tkerar etmen gerekiyor diyor. 1 milyon öğrenci varsa 1 milyon ayrı deneme sınavı yapabilen bir sistem.

İYİ HABER

Canlı sınıfla ilgili imkanlarımızı asgari 10-12 kat arttırıyoruz. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Öğrenci ve öğretmenler, sınıfta olduğu gibi senkron yapabiliyor. 

Uzaktan eğitimi anlık ölçüyoruz. Her an ölçüyoruz. Yani şu anda hangi sınıfta hangi canlı sınıfta, hangi öğretmenler kaç sınıfta aktif, ortaokuldaki öğrencilerin aktivitesi nedir. Bunları anlık olarak izliyoruz. Ve bu Türkiye 'de en çok ziyaret edilen 10 sitesinden olması nedeniyle EBA 'nın ayrı bir yeri var.

Gerçekten büyük bir aşama. Bunu çok daha ileri taşıyacağız ve Bu tıklanma sayısı , sürdürülebilir şekilde gerçekleşmesi de ayrı bir önemde. 

EBA ile ilgili ve diğer süreçlerle ilgili ne kadar çok girişim oldu. Bu kadar ayrıntısına kadar bilip takip ediyoruz. 

KOTA 2 KATINA ÇIKACAK

İnternet paketi olmayanlara destek olmak, bugün de operatörlerle görüştük. Çocukların eğitimle ilgili kotaları 2 katına çıkıyor.