Naci Görür: "Depremler İçin Proje Hazırladık Ama TÜBİTAK Reddetti"

Deprem açıklaması gündeme oturan Prof. Dr. Naci Görür 'den çok konuşulacak bir açıklama daha geldi. Görür, daha önce hazırladığı projelerin TÜBİTAK tarafından reddedildiğini söyledi.

Naci Görür: "Depremler İçin Proje Hazırladık Ama TÜBİTAK Reddetti"

Naci Görür: Depremi araştıralım teklifleri TÜBİTAK tarafından reddedildi.

Elazığ 'da dün akşam feci deprem meydana geldi. 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür gündeme oturdu. Aylar önce tam adres vererek deprem olabileceğini , bir enerji biriktiğini söyleyen Görür , çok konuşulacak bir açıklama daha yaptı. Görür, Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, TÜBİTAK ve DPT gibi kurumlara sunduğu deprem araştırması projesinin reddedildiğini söyledi. 

Deprem sonrası da açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür de bu depremin geleceğini zaten daha önceden tahmin etmişti. İşte 6 Ekim 2019 günü yapılan o tahmin:

Prof. Dr. Naci Görür’ün tahminleri neredeyse nokta atışında bulundu.  6 Ekim 2019'da CNN Türk ekranlarında konuşan Görür, Doğu Anadolu Fayı ’nın uzun süredir sessiz olduğunu ve bunun ciddi bir risk oluşturduğunu söyledi. 

Dün meydana gelen deprem sonrası bugün konuşan Naci Görür, Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, "Elazığlı olmam nedeniyle Elazığ’da bir zamanlar Elazığ’ın depremselliği ile ilgili konferanslar verdim, uyarılar yaptım, Elazığ ve köylerini depreme hazırlayın dedim. Bu konuda kitaplar basıldı. Ama maalesef pek bir şey yapılmadı." dedi.

Sadece açıklamada kalmadığını , harekete geçtiğini bazı raporlar hazırladığını söyleyen Görür, ‘Yine Elazığlı olan Prof. Namık Çağatay ve İTÜ’deki arkadaşlarla birlikte Bingöl, Elazığ, Malatya, Maraş valilik ve belediye başkanlıklarını ve bu kentlerdeki üniversiteleri bir araya getirdim. Harita Genel Komutanlığını da işe katarak proje hazırladım." dedi.

Naci Görür açıklamasının devamında ise  TÜBİTAK ve DPT gibi birçok yere başvuru yaptığını ancak red cevabı aldığını söyledi.  Görür, "‘Halbuki her fay kuşağında depremin er geç geleceği biliniyor. Neden daha ortada deprem yokken oralar ele alınmıyor? Bileniniz var mı?’ dedi.

Prof. Dr. Naci Görür’ün söylediklerinin ne kadar doğru olduğunu henüz bilinmiyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA