Bu sigara çeşitlerinin satışı durdu! Tekel bayilerine giden eli boş dönüyor

Sigara bağımlıları için olumsuz bir haber geldi. Artık bazı tekeller bu sigaraların satışını durduracak. Esnafın artan maliyetler ve zamlarla başa çıkmakta zorlandığı belirtiyor.

Bu sigara çeşitlerinin satışı durdu! Tekel bayilerine giden eli boş dönüyor

Tekel Bayileri düşen kar marjlarına tepki olarak sigara satışlarını durdurma kararı aldı. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ülke genelindeki esnafların bu protestoya destek verdiğini vurgulayarak "BAT firmasının kararını protesto etmek amacıyla Kent Drange Blue ürününü satmayarak bu haksızlığa dur demek istiyoruz" şeklinde konuştu. BAT'ın geri adım atana kadar protestolarına devam edeceklerini belirten Dündar düşük kar marjlarıyla zaten zor durumda olan tekel bayilerinin bu uygulamayla daha da zorlanacağını ifade etti.

Bu sigara çeşitlerinin satışı durdu! Tekel bayilerine giden eli boş dönüyor

Tüm Sigaralar Raflardan Kalkacak mı?

Bayiler azalan kar marjlarının işlerini zorlaştırdığına dikkat çekerek bu duruma karşı protesto etme kararı aldılar. Esnafın artan giderleri ve yapılan zamlar konusunda uyarılarda bulunan Dündar, "Giderlerimizin her geçen gün artması ve sürekli zamlarla karşılaşmamız nedeniyle bayiler olarak zor durumda kaldık" dedi.

BAT firmasından beklentilerinin aldıkları karardan geri adım atması olduğunu belirten Dündar, "Şirketin 'Değerli iş ortağımız' dediği esnafları koruyacak kararlar almasını bekliyoruz. Aksi takdirde iş ortaklığını sürdürme konusunda tereddüt yaşayacağız ve tüm BAT ürünlerini raflarımızdan kaldırarak protestomuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Bundan sonraki gelişmelerin ne olacağı bilinmezken şu an raflardan kalkan tek sigara markasının Kent Drange Blue ürünü olduğu açıklandı.