Instagram'dan artık böyle fotoğraf gönderilemeyecek! Anında ihbar edilecek

Instagram'dan yeni bir özellik! Instagram, taciz ve cinsel istismar dolandırıcılığa karşı genç kullanıcıları korumak amacıyla güvenlik özelliği geliştirildi. Artık o fotoğraf gönderilince hemen ihbar edilecek! İşte ayrıntılar.

Instagram'dan artık böyle fotoğraf gönderilemeyecek! Anında ihbar edilecek

Instagram, platformun genç kullanıcılarını taciz ve cinsel istismar dolandırıcılıklarından korumak için yeni bir güvenlik özelliği başlatıyor.

ınstagram

Doğrudan mesajlardaki çıplak görseller otomatik olarak bulanıklaştırılıyor ve Instagram, gencin ebeveynlerine bir bildirim gönderiyor.

Meta'nın yeni güvenlik özelliği, yalnızca DM yoluyla paylaşılan çıplak fotoğrafları engellemekle kalmıyor, aynı zamanda siber zorbalığa karşı da koruma sağlıyor.

Meta, doğrudan mesaj yoluyla gönderilen bir görselin çıplaklık içerip içermediğini analiz etmek için makine öğrenimini kullandıklarını söylüyor.

Yeni özellik uygulandığında Instagram, bir kullanıcının gönderisindeki çıplaklığı yalnızca bulanıklaştıracak, ancak tamamen engellemeyecek.

ınstagram

Instagram ayrıca, göndereni engelleme ve konuşmayı bildirme seçeneğinin yanı sıra, kullanıcıya yanıt verme konusunda baskı hissetmemesini söyleyen bir mesaj da görüntüler.