MSÜ ve MSB Subaylık Astsubaylık Duyurusu: Eğitimleri ve Alımın Detayları Açıklandı

23 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli üç karar yayımlandı. Yayımlanan kararlarda subay ve astsubaylık için detaylar , şartlar ve eğitim esasları duyuruldu.

MSÜ ve MSB Subaylık Astsubaylık Duyurusu: Eğitimleri ve Alımın Detayları Açıklandı

MSÜ'ye ve MSB'de subay astsubay alımı hakkında açıklama.

23 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli 3 karar yayımlandı. Yayımlanan kararlara baktığımızda MSB'ye en az lise mezunlarından yapılacak astsubay ve subay ile yedek subay ve yedek astsubay alımlarının esasları ile detaylarına yer verildi. 

YENİ ALIM DEĞİL

Resmi Gazete'de yayımlanan 3 karara baktığımızda bunların yeni alım değil, mevcut devam eden süreçlerin detayları, eğitime alınacak astsubay ve subayların durumu , alacağı eğitimler ile önümüzdeki dönemde yapılacak astsubay ve subay alımındaki esaslar olduğu görüldü. 

ŞARTLAR VE EĞİTİM SÜREÇLERİ AÇIKLANDI

MSB ve MSÜ 'ye yapıalcak alımlarda şartlar ve eğitim süreçleri detayları olarak yönetmelikler halinde açıklandı. İşte o açıklamalar:

MSB subay astsubay ile yedek subay yedek astsubay alımı detayları için TIKLAYIN

MSÜ astsubaylık  detayları için  TIKLAYIN

MSÜ subaylık detayları için  TIKLAYIN

YENİ ALIMLAR

MSÜ için yazılı sınav 4 Nisan günü yapılacak. MSB'ye subay astsubay alımı ise 2020 yılının sonunda yapılmıştı. Yeni alımın 2021 yılının Kasım ayında yapılması bekleniyor. İlanlardan bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.