Abdulhamit Gül'den Adalet Bakanlığı'na Personel Alımı Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, katıldığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu ve Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri'ne personel alımına değindi.

Abdulhamit Gül'den Adalet Bakanlığı'na Personel Alımı Açıklaması

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den personel alımı açıklaması.

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'na katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül önemli açıklamalarda bulundu. Açılış toplantısında Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri  Müdürlüğü bünyesine personel alımı yapılacağını söyleyen Bakan Gül, bu sene 400 uzman alımı yapılacağını söyledi ve 2021 'de yapılacak alımlarla personel sayısının 1923'e çıkarılacağını söyledi. 

Bakan Gül açıklamasında, "400 uzman alımı yapacağız ve 2021 ve devamında alacağımız personellerle bu sayıyı 1923'e çıkarmış olacağız. Özellikle 2021 başından itibaren mağdur odaklı çalışmaların gerek müdürlükler, gerek adli pesone l sayısını arrtırmak, önemli bir dönüm noktası olacaktır. Adliyeden içeri giren mağdur vatandaş devletin desteğini bulacaktır. "

Bakan Gül daha önce de yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Adli Destekler ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı kurulmuştur. 1.080 kişi için kadro ihdas edilmiştir, bu kadroları da sisteme dâhil ederek uzmanlarla birlikte adliyede mağdurlara bu anlamda destek verecek bir şekilde psikolog, pedagog, sosyolog gibi uzmanlarla mağdur vatandaşlarımızın da yanında olacak, bir el ve destek olacak mekanizmayı burada sisteme dâhil edeceğiz. 113 adliyede bu müdürlükler kurulmuştur." demişti.

İLANLAR NE ZAMAN GELECEK?

Bakan Gül ilan tarihleri konusunda bir bilgi vermedi. İlan tarihi belli olduğunda haberdar olmak için TIKLAYIN