Taşeron maaşlarında yüzdelik fark için sevindiren haber.
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada taşeron işçilerin kadroya geçtikten sonra verilmeyen yüzdelik dilimlerinin maaşa eklendiğini yazdı.
Kadroya geçtikten sonra yüzdelik dilimini alamayan bir işçi, Sağlık İş Sendikası aracılığıyla hukuk yoluna gitti. Mahkeme işçiyi haklı gördü ve kadro öncesi ödenen yüzdelik dilimin kadro sonrası da ödenmesi gerektiğine hükmetti. Karar sonrası beklenen somut adım geldi ve yüzdelik dilim işçinin maaş bordrosuna yansıdı.
İşçiler bu adreste: TIKLA KATIL
Sendika Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban dava süreci ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Hasan Öztürk adına Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası olarak hakkı olan yüzdelik dilimin ödenmesi için 15 Şubat 2019 tarihinde arabuluculuk mahkemesine başvuru yapıldık. 08 Mart 2019 tarihinde arabulucuda anlaşılamaması üzerine 15 Nisan 2019 tarihinde iş mahkemesinde dava açtık. Dava 17 Eylül 2019 tarihinde karara bağlanmasına rağmen bakanlık yüzdelik farkı ödemedi. Bunun üzerine Sendika olarak icra yoluyla Hasan Öztürk’ün hakkını alarak kendisine teslim ettik. Hasan Öztürk’e ve Kamuda çalışan bütün üyelerimize hayırlı olmasını dileriz.”
İŞÇİLERİN HAKKI 31 ARALIK 2020 'YE KADAR ASKIYA ALINDI
Sarıçoban yaptığı açıklamasının devamında, kadroya geçen işçilerin birçok hakkının yıl sonuna kadar askıya alındığını söyleyerek “02.04.2018 Tarihinde 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin Kamu Sözleşmelerine dâhil olmaları için 20 Nisan 2018 tarihinde Sendikamız Genel Merkezi Tarafından Kamu Sözleşmesinin kadroya geçen tüm işçilere uygulanması hususunda Bakanlıklara ve Cumhurbaşkanlığına talep yazıları yazılmıştır. Ancak Kanun değişikliği talebimiz olumsuz sonuçlanınca Sendikamız Hukuk Bürosu tarafından Yargıya taşınmıştır. 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen işçilerin İhale Şartnamelerine göre alması gereken % 10-20-30-40-60 vb. farklar 01.01.2019 itibari ile Asgari ücretin %26 artmasından dolayı ödenmemiştir. Hak kayıplarından bir tanesi olan yüzdelik farklarla ilgili Sendikamızın örgütlü bulunduğu Sağlık Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Üniversite Hastanelerinde çalışan üyelerimiz adına Sendikamız tarafından emsal davalar açılmıştır.” ifadelerini kullandı.
Dava sonucunun emsal karar olduğunu vurgulayan Sarıçoban, “Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda Ambulans Sürücüsü olarak çalışan ve 02.04.2018 tarihide 696 Sayılı KHK ile kadroya geçen üyemiz Hasan ÖZTÜRK adına sendikamızın açmış olduğu (%30) yüzdelik dilim emsal davası, “yüzdeliklerin dilimlerin 01.01.2019 tarihi itibari ile ödenmesi gerektiği yönünde üyemiz lehine sonuçlanarak kesinleşmiştir.” Bu karar KHK ile Kadroya geçen işçiler adına önemli bir kazanımdır. Emeğin ve alın terinin bedeli üyemize ve tüm işçilere hayırlı olsun. Öncelikle Sağlık Bakanlığına bağlı tüm işyerlerimize bu emsal kararımız ile üyelerimiz için ödeme talebinde bulunacaktır” dedi.
BORDROYA YANSIDI
Konu ile ilgili bugün sendikadan yapılan açıklamada, işçinin yüzdelik dilim zaferinin bordroya yansıdığı bildirildi. İşte o bordro
Siz kadroya geçtikten sonra yüzdelik dilim aldınız mı;? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilir , diğer işçilerle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.
TAŞERON HABERLERİ İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:
Android için >>>> TIKLAYIN
İOS için >>>> TIKLAYIN
Sözde kadro verdiler sirketteyken çatır çatır fazlasıyla ödedikleri paraları kendi vatandaşına vermeyen devletten adeletden bahsedilemez zehir zıkkım olsun çocuğumun hakkını yiyenler misliyle çıksın inşllah
Istanbul Büyükşehir Belediyesi de yuzdelik farkları almadı.Istiyoruz!
Türkiye de Tüm köleliklerin kalkması için gerek aktif çalışan olsun gerek emekli olsun tüm emeğiyle çalışanlar için maaş yasası çıkması lazım.Maaş yasasının olmaması bütün çalışanlara köle muamelesi yapılıyor anlamı taşır.Emeğiyle çalışanlar sizde biraz okuyup bilgi sahibi olun.
Meb kapsiyormu
Gene kamu kurumlarındaki taşeron işçileri 4D kadrosuna geçtiler. Tediye alıyorlar. Maaşları iyi.Bir de belediyelerde kadrolu memurun işini yapan taşeronlar var onlar ne Tediye alabiliyor nede belli başlı bir sendikal hakları olmuyor. 4D ye geçenler yine şükür edin.Aldığınız Tediyeyi alamayanlar da var
Bir kişi hakkını alması diğer işçiler aldı anlamına gelmiyor kimsenin birşey aldıği yok khk taşeronlar bu hakları almamıştır insanları boşuna kandırmayın
Maalesef üniversitede çalışıyorum henüz yansımadı kemer sıkmaya devam.
696 khk olanlarada veriliyormu