Hidrolik Asit Nedir , Hyaluronik Asit Nedir?

Şeyma Subaşı 'nın kitabındaki Hidrolik Asit hatası dikkatlerden kaçmadı. Peki alay konusu olan Hidrolik Asit nedir? Hyaluronik asit nedir? İşte detaylar.

Hidrolik Asit Nedir , Hyaluronik Asit Nedir?

Şeyma Subaşı 'nın kitabındaki hata sosyal medyanın diline düştü.

Sadece Şeyma adlı kitapta yer alan yanlış ifade,  sosyal medya üzerinde alay konusu oldu. Yüz kırışıklıkları için Hyaluronik asit yazacağı yerde Hidrolik Asit yazıldığı görüldü. Peki Hyaluronik asit asit nedir? 

Hyaluronik asit, içinde bulunan maddeler dolayısıyla bağ dokusuna esneklik, sağlamlık ve sürüldüğü yere nem kazandırır. Özellikle yüz ve çevresi için kullanılır.

Hyaluronik asit mükemmel bir su tutucu olma özelliği taşımaktadır.  Bu asit, kendi ağırlığının 1000 katı kadar su tutabiliyor. Bu su tutma özelliği ile Hyaluronik asit dikkat çekiyor.

Yüz ve çevresinde etkili olan Hyaluronik asit, estetik dokunuşlar için de kullanılır. Hyaluronik asit, kırışıklıkları ciddi oranda  azaltır, cildi ölü derilerden arındırır, nem oranını dengeler, esneklik ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

HİDROLİK ASİT NEDİR?

Banyo ya da tuvalet fayanslarının temizliği ve parlatılmasında kullanılan Hidroklorik asidin halk arasındaki ismi tuz ruhudur. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA