Okullara Sağlıkçı Alımı Yapılacak mı? Her Okula Bir Sağlıkçı

MEB ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol sonrası okullara sağlık personeli alımı yapılacağı açıklanmıştı. Peki bu sene okullara sağlıkçı alımı olacak mı? İşte detaylar.

Okullara Sağlıkçı Alımı Yapılacak mı? Her Okula Bir Sağlıkçı

Okullara sağlıkçı alınacak mı?

Okulların açılmasına kısa süre kaldı. Yüz yüze eğitimin başlamasına günler kala vatandaşların en çok araştırdığı konu, her okula bir sağlık personeli projesi oldu. Okullara sağlık personeli alımı yapılacak mı? sorusu merak ediliyor.

AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak bir proje hazırladığı geçtiğimiz yıl açıklanmış ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Okullarda bir sağlık personelinin mutlak olması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle belli kapasiteye ulaşmış her okulda bir sağlık personeli görev yapacak”  demişti.

NE YAPACAKLAR?

Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilecek olan sağlık personelleri, okullardaki kazalara ilk müdahaleyi gerçekleştirecek, doktor ve ambulans gibi acil sağlık ekiplerini anında alarma geçirecek.

TYP PERSONEL ALIMI BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR aracılığıyla okullara temizlik ve güvenlik personeli alımı yapıyor. İlanların detayları için TIKLAYIN

OKULLARA SAĞLIKÇI ALINACAK MI?

Okulların açılmasına 9 gün kala vatandaşlar, okullara sağlık personeli alınıp alınmayacağını, her okulda 1 sağlıkçı projesinin ne durumda olduğunu merak ediyor. Ancak okullara sağlık personeli alımı için henüz bir duyuru yayımlanmadı. Duyuru yayımlandığında bildiirmle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN