19 Şehirde İşsizlere Asgari Ücret... İşte İŞKUR TYP Başvurusu (Okullara Hizmetli Güvenlik Alımı TYP Numarası Nedir?)

Farklı illere TYP kapsamında personel alımı yapılacak. Önceki gün yayımlanan TYP ilanlarına yenileri de eklendi ve toplamda 19 şehre personel alımı yapıldığı bildirildi. İŞKUR üzerinden yayımlanan Toplum Yararına Programlar personel alımında başvuru bilgileri yazımızda.

19 Şehirde İşsizlere Asgari Ücret... İşte İŞKUR TYP Başvurusu (Okullara Hizmetli Güvenlik Alımı TYP Numarası Nedir?)

Yeni TYP ilanları yayımlandı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi TYP ilanları kısmından art arda duyurular yayımlandı. 12 Eylül 2020 tarihli kamu ilanlarına baktığımızda , farkı illerdeki okullara güvenlik görevlisi ve temizlik personeli alımı yapıldığı görüldü. Sınavsız, yaş şartı olmadan ve mezuniyet şartsız yapılan personel alımında başvuru bilgileri kamubulteni.com 'da. İlanlar yayımlandı. Takip için  TIKLAYIN

OKULLARA GEÇİCİ İŞÇİ ALIMI

Toplum Yararına Program kapsamında okullara her sene personel alımı yapılıyor. Temizlik, çevre düzenleme ve güvenlik kadrolarına yapılan personel alımlarında adaylar, okullar kapanana kadar MEB bünyesinde geçici olarak çalışıyor. 

HANGİ İLLERE ALIM VAR?

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi , TYP sayfası üzerinden yayımlanan ilanlara baktığımızda aşağıdaki şehirlerdeki okullara alım yapıldığı görüldü:

- Antalya

- Nevşehir

- İzmir

- Güresun

- Aydın

- Uşak

- Muğla

- Osmaniye

- Zonguldak

- Bartın

- Batman

- Trabzon

- Bayburt

- Kahramanmaraş

- Rize

- Sinop

- Bilecik

- Çorum

- Van

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TYP ilanlarına başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru koşullarını taşıması gerekmektedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
  • Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),
  • Alımın yapıldığı yerde ikamet ediyor olmak.

Yeni getirilen başvuru şartları ise şu şekildedir:

2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ‘’başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği’’ yönünde düzenleme yapılmıştır.

2019 yılında yapılan düzenleme ile ‘’ADNKS’ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP’ye katılamayacağı’’ yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

ALIM YAPILAN KADROLAR

Alınacak personeller MEB bakım onarım ve temizlik ile MEB Güvenlik kadrolarında istihdam edilecek. 

BAŞVURU

İlana başvurular internet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları izleyerek başvurusunu yapması gerekmektedir:

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada İŞ ARAYAN kısmından TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. İŞKUR şifreniz yoksa E Devlet kısmından giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst menüsünde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayıp aşağıdaki resimdeki adımları takip edin ve TYP ilanları sayfasına gidin.

TYP NUMARASI NEDİR?

TYP sayfasında ARA butonuna tıkladığınızda ilanlar aşağıdaki gibi sıralanacaktır. 

Burada kırmızı çizgi ile belirttiğimiz numara TYP numarası oluyor. Buraya tıklayıp Başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. 

Diğer iller için de TYP personel alımı ilanları gelecek. Siz de aşağıdaki yorum kısmından alım beklediğiniz şehri yazın.

DİĞER İLLERİN İLANLARI GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN