Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne 30 yaşını bitirmemiş, boy, kilo ve diğer özel şartları yerine getiren 81 koruma ve güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirilecek. VGM'nin koruma ve güvenlik görevlisi alımı için yayımlanan duyuruda, başvuru formunun VGM resmi sayfasından yayımlanacağı, işlemlerin internetten gerçekleşeceği kaydedilmişti. Başvuru yapacak adayların özel şartların yanı sıra aşağıdaki genel şartları da yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekilen duyuruda KPSS ile ilgili, "ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak." şartı görüldü. Adaylarda aranacak genel ve özel şartların tamamı ise şu şekilde:
GENEL ŞARTLAR:
1) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
2) ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak.
3) 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan diğer şartları taşımak ve bu madde gereğince güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
4) Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
5) Herhangi bir sözleşmeli pozisyonda görev yapmakta iken, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin feshi tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.
ÖZEL ŞARTLAR:
1) Üniversitelerin en az iki yıllık ön lisans bölümünden mezun olmak,
2) 01.01.2021 tarihi itibarıyla 30 (otuz) yaşını bitirmemiş olmak, (01.01.1991 ve sonraki doğumlular başvurabilecektir.)
3) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, (Asıl listeye giren adayların atama için bu belgeyi ibraz edeceklerinde belgenin geçerlilik süresinin dolmamış olması gerekir.)
4) Erkeklerde 175 cm, kadınlarda 165 cm'den kısa boylu olmamak, (Asıl listede yer alan adaylardan bir sağlık kuruluşundan alınan boy-kilo gösterir belge istenecektir.)
5) Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 20'den fazla veya az olmamak, (Örneğin;175 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 75+20=95'ten fazla, 75-20=55'ten az olmaması gerekmektedir.)
6) Görevini yapmaya engel olabilecek sağlık problemi bulunmaması ile gece ve gündüz, iç ve dış mekanda vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak,
30 yaş kadar başınıza taş düşsün.
Ozel guvenlik ve koruma icin kpss puani 70 ve uzerimi olur ya. Marsa memur mu alacaksinizda haberimiz yok
arkadaslar kpss puan sartı araniyor mu?
Bu nedir guvenlik sertifikamiz var yas siniri koymuşsunuz biz ölelim mi ne yapalım issizim evde ekmek bekleyen bir ailem var Allah sorsun
70 puan ne ya polismi alıyorsunuz 35 yaş sınırı neden koyulmuyor boşunamı aldık güvenlik kartını yaş sınırı esnetilsin lütfen