KPSS'siz En Az Lise Mezunu PÖH Alımı Bekleyenleri Üzen İddia

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün KPSS Şartsız en az lise ve dengi okullardan mezun Polis Özel Harekat (PÖH) alımı haberini dört gözle bekleyen adayları üzecek bazı iddialar gündemde.

KPSS'siz En Az Lise Mezunu PÖH Alımı Bekleyenleri Üzen İddia

TÜM DİKKATLER İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU'DAN GELECEK AÇIKLAMADA

Uzun süredir PÖH alımı müjdesi bekleyen adayların gözü kulağı EGM'den ve İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu'dan gelecek açıklamalara kitlenmişken, ilgili alımlara dair hiç bir duyuru yapılmaması, bu sene içerisinde teşkilat içerisinden gönüllü PÖH alımları yapılması, önümüzdeki süreçte tüm polis özel harekat alımlarının sadece teşkilat içerisinde yapılacağına yönelik iddiaların artmasına neden oldu.

PÖH İHTİYACI TEŞKİLAT İÇERİSİNDEN KARŞILANACAK İDDİASI

Gerek sosyal medyada kısa sürede yayılan, gerekse kurum içerisindeki bazı polis memurlarının yaptığı açıklamalarda, Polis Özel Harekat alımlarının bir süre daha teşkilat içerisinden gerçekleştirileceği, geçtiğimiz dönemlerdeki gibi POMEM ile PÖH alımlarının yapılmayacağı öne sürülüyor.  Konuyla ilgili en net açıklama İçişleri Bakanı Soylu'dan gelecektir.

İÇİŞLERİ BAKANI KADIN PÖH ALIMI AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Bilindiği gibi son PÖH alımlarında kadın kontenjanı ayrılmamasıyla ilgili mecliste konuşan İçişleri Bakanı, gelecek dönemlerde PÖH alımlarında kadın kontenjanı ayrılacağını söylemişti. Bu açıklamadan yola çıkılacak olursa, dışarıdan POMEM ile PÖH alımı yapılabileceğini düşünmek daha doğru olacaktır. 

PÖH alımı, sınavları, eğitimleri ve daha fazlası

Kahraman Polis Teşkilatımızın göz bebeği Polis Özel Harekat'a ilişkin tüm gelişmeleri yakından takip etmek, diğer adaylarla iletişime geçerek bilgi alışverişinde bulunmak için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>>TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA

İlgili Haberler