10 Bin Yeni Polis Alımı Yapılacak, PÖH Alımı da Bekleniyor

23. Dönem POMEM için yüz binlerce gencin bekleyişi sürüyor. 10 Bin yeni polis alımı için başvuru tarihleri, şartları ile ilgili Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılacak duyuruya kitlenen adaylar, PÖH alımı yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 2018 PÖH alımları, uzman erbaş ve sözleşmeli er alımı haberleri kamu bülteni haber sitesinde.

10 Bin Yeni Polis Alımı Yapılacak, PÖH Alımı da Bekleniyor

23. Dönem POMEM ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin polis alımı yapılacak. Önlisans ve lisans düzeyinden gerçekleştirilecek 10 bin polis alımı için adayların aylar süren bekleyişi sürüyor. Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 23. Dönemde eğitilmek üzere 10 bin yeni polis adayı öğrenci alımı yapılacak. 

23. DÖNEM POMEM'DE KPSS ŞARTI ARANACAK


Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 25 Mayıs 2018 tarihinde yapılan duyuruda polis alımıyla ilgili süreç için KPSS işaret edilmiş, fakat başvuru şartları ve tarihleri konusunda net bir bilgi verilmemişti. 2018 KPSS heyecanı yaşayan ve yaşayacak olan adaylar ise Polis Akademisi Başkanlığı'nın başvuru koşulları ve tarihleriyle ilgili yeni bir duyuru yayımlamasını bekliyor. Kısa süre içerisinde Polis Akademisi'nden yeni bir POMEM duyurusu bekleniyor. Duyuru yayımlandığı anda kamu bülteni uygulamasından siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Uygulamayı indirmek için TIKLAYIN.

SON DUYURUDA NE DENİLMİŞTİ?

KPSS ŞARTSIZ POLİS ÖZEL HAREKAT (PÖH)

Polis Özel Harekat alımı da binlerce gencin beklediği alımlar arasında. Bilindiği gibi OHAL sonrası çıkarılan KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Polis Özel Harekat Alımlarında KPSS şartı aranmasına yönelik madde değiştirilmiş, ilgili alımlara en az lise ve dengi okullardan mezun adayların başvuru yapabilmelerinin önü açılmıştı.

Kadın Adaylar Müjde Bekliyor!

Son Polis Özel Harekat alımlarında kadın adaylara kontenjan ayrılmaması tepki çekmiş. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önümüzdeki dönemlerde gerçekleşecek Polis Özel Harekat alımlarıyla ilgili 'Kadın aday kontenjanı ayrılacaktır' demişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA

İlgili Haberler