İnfaz Koruma Memuru, İcra Zabıt Katibi, Mübaşir Ne İş Yapar? İşte Maaşları 2021

Adalet Bakanlığı 13 bin 202 kamu personeli alımı yapacak. Bu alımda en fazla kadro İKM, katip ve mübaşir kadrolarına olacak. Peki bu personeller ne görev yapar? Ne kadar maaş alır?

İnfaz Koruma Memuru, İcra Zabıt Katibi, Mübaşir Ne İş Yapar? İşte Maaşları 2021

Katip, İKM ve mübaşir ne iş yapar? Ne kadar maaş alır?

Adalet Bakanlığı 13 bin 202 personel alımı açıklaması geldi. Bakan Gül açıklamasında, "Sevgili genç arkadaşlarım, personel alım ilanımız yayımlanıyor. İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13.202 yeni personel alıyoruz. Adalet teşkilatımızı sizlerle güçlendireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun."  dedi.

ZABIT KATİBİ NE İŞ YAPAR?

Zabıt katipleri adliyelerde çalışır. adliyelerde çalışan katipler, mahkemelerde dava tutanaklarını yazar. Davaya ait işleri evrak işlerini yapar. İfadeleri, dosyaları temize geçer. Dava ile ilgili bilgileri UYAP sistemine girer. Katipler adliyelerde çalışırlar. Masa başında çalışan katipler bir birime ya da mahkemeye bağlı olur ve bu mahkemenin işlerini yapar.

İcra katipleri ise İcra mahkemelerinde görev yapar. İcra dosyalarının takibini gerçekleştirir.

MÜBAŞİR NE İŞ YAPAR?

Mübaşirler, adliye içerisinde dosya takibi yapmak, gönderilecek alınacak dosyaların takibini yapmak, mahkemelerde hakim ve savcıya yardımcı olmak, mahkeme işlerini yürütmekle görevlidir. Mahkemesi olan evrakları sıraya dizip onları içeriye çağırmak, ve hakim savcıya, katiplere yardımcı olurlar.

İKM NE GÖREV YAPAR?

İnfaz koruma memurları cezaevlerinde çalışırlar. Cezaevinin düzeni, mahkumların takibi, tutuklanan bir mahkumun cezaevine alınması, eşyalarının zapta geçirilmesi, hücresine konulması ve bunların güvenliğinden sorumludur. Cezaevindeki düzeni sağlamak, mahkumlar arasında intizamı sağlamak,la görevlidirler.

İnfaz koruma memurları vardiyalı ve normal çalışma sistemi iel çalışır. 

MAAŞLARI NE KADAR?

İşte infaz koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi ve mübaşir maaşları:

İKM alımı detayları için TIKLAYIN

Zabıt katibi alımı detayları için TIKLAYIN