6 Bin İKM Alımı Geliyor: İşte İnfaz Koruma Memuru Gardiyan Alımı Başvuru Şartları 2021

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Gül açıklamasında personel alımı müjdesi verdi. En az 6 bin ikm alımı bekleniyor.

6 Bin İKM Alımı Geliyor: İşte İnfaz Koruma Memuru Gardiyan Alımı Başvuru Şartları 2021

Adalet Bakanlığı en az 6 bin İKM alacak. İşte şartlar.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine infaz koruma memuru alımı yapılacağı açıklandı. Bakan Gül yaptığı açıklamada, "Sevgili genç arkadaşlarım, personel alım ilanımız yayımlanıyor. İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13.202 yeni personel alıyoruz. Adalet teşkilatımızı sizlerle güçlendireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun." dedi.

Kadın erkek infaz koruma memuru adayları ile bilgi alış verişi için TIKLAYIN

EN AZ 6 BİN İKM ALIMI

Bu alımda en fazla sayısının infaz koruma memurlarına ayrılması bekleniyor. 6 binden fazla infaz koruma memuru alımı için başvuru şartlarının şu şekilde olması bekleniyor:

YAŞ ŞARTI

İKM alımında yaş, KPSS'ye girilen yıla göre dikkate alınır. 2020 KPSS 'ye girilen tarihte adayların 30 yaşını bitirmemiş olması istenir. CTE, "Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak;  Merkezî sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak (KPSS'nin yapıldığı tarih dikkate alınır. İlanın yayımlandığı yıl değil)" dedi.

MEZUNİYET

İKM alımına en az lise mezunu adaylar başvurabilir.

KPSS ŞARTI

İKM alımında adayların KPSS 2020'den en az 70 alması gerekmektedir.  Birçok aday puan şartının 60 olmasını istiyor. Sizce kaç olmalı? Yorum kısmı aşağıda.

İLAN GELİYOR

İKM alımı ilanı bugünlerde gelecek. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN