2020/4 ile Hangi Memurlar Evden-Uzaktan Çalışabilecek? Hangi Kamu Personelleri Dönüşümlü Çalışacak?

2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı esnek çalışma genelgesi ile hangi memurlara esnek çalışma hakkı verildi? Hangi kamu personelleri uzaktan çalışacak? Hangi kamu personelleri dönüşümlü olarak çalışacak? İşte detaylar.

2020/4 ile Hangi Memurlar Evden-Uzaktan Çalışabilecek? Hangi Kamu Personelleri Dönüşümlü Çalışacak?

Hangi kamu çalışanları esnek çalışacak?

2020/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete 'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Yayımlanan kararda kamu çalışanlarıan esnek çalışma modeli geldiğine yer verildi. Devrim niteliğinde bu karar sonrası en çok araştırılan konu , hangi kamu personellerinin uzaktan çalışabileceği , hangi meslek gruplarının esnek çalışacağı konuları oldu.

2020/4 CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİ

Resmi Gazete 'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesinin Tam Metni Şu Şekilde:

HANGİ MEMURLAR UZAKTAN YA DA ESNEK ZAMANLI ÇALIŞACAK?

Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kamu personellerine uzaktan çalışna, dönüşümlü çalışma gibi olanaklar sunuldu. Ancak bu olanaklar ek genelgelere bağlandı.

Hangi kamu personellerinin uzaktan ya da dönüşümlü çalışabileceği konusu ek genelgelerle çözülecek. Bunun için merkez teşkilatında çalışanlar için için bakanlar, taşra birimleri için valiler, belediyeler için belediye başkanlarına yetki verildi.

MERKEZ TEŞKİLATINDA ÇALIŞANLAR

Hangi mesleklerin hangi kurumlarda çalışanların esnek çalışacağı henüz belli değil.  Kamuda merkez teşkilatlarda çalışan personellerden hangilerinin uzaktan , hangilerinin dönüşümlü çalışacağı Bakanlar tarafındna yayımlanan genelgelerle belirlenecek.  Peki sizce hangi bakanlıkta hangi meslek grupları uzaktan ya da dönüşümlü çalışabilir? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

TAŞRA TEŞKİLATLARI

Hangi mesleklerin hangi kurumlarda çalışanların esnek çalışacağı henüz belli değil.  Taşra teşkilatları bünyesinde çalışanların mesaileri ise Valiler tarafından yayımlanacak genelge ile belirlenecek. Peki sizce hangi meslek grupları uzaktan ya da dönüşümlü çalışabilir? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

BELEDİYELER

Hangi mesleklerin hangi kurumlarda çalışanların esnek çalışacağı henüz belli değil. Belediye personelleri ve işçilerin uzaktan veya dönüşümlü çalışmaları da belediye başkanı genelgesi ile belirlenecek. Peki sizce hangi işler bu kapsama girer? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. 

ESNEK ÇALIŞMA İÇİN MESLEK GRUPLARI VE YENİ ÇALIŞMA SAATLERİ BELLİ OLDUĞUNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN