KPSS Ön Lisans ile Memur Ataması Tercih Tarihleri

KPSS Önlisans sınav sonuçları için bekleyiş başladı. Milyonlarca memur adayı ve ailesini doğrudan ilgilendiren Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) dün ÖSYM tarafından gerçekleştirilmiş, adaylar sınav soruları ve cevaplarının yanı sıra sınav sonuçları ve tercih sürecine ilişkinheyecanlı bekleyişlerine başlamıştı.

KPSS Ön Lisans ile Memur Ataması Tercih Tarihleri

Peki ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na ilişkin sonuç duyurusu ne zaman gelecek, tercihler ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı için başvurular 28 Ağustos ile 12 Eylül 2018 tarihleri arasında ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınmıştı. Dün Türkiye geneli ve KKTC'de gerçekleştirilen sınavın sonuçları ise yine ÖSYM tarafından sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden 29 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, açıktan memur alımları ve merkezi atamayı beklemeye konulacak. Merkezi atama için belirlenen tarih ise Aralık ayı oldu. Devlet Personel Başkanlığı tarafından 2018 yılı başında yapılan Merkezi Atama Takvimi duyurusunda KPSS 2. Yerleştirme tercihlerinin ÖSYM sitesi üzerinden Aralık ayı içerisinde gerçekleştirileceği belirtilmişti.

Sınav Soruları ve Cevap Anahtarı için ÖSYM'den Duyuru Bekleniyor

ÖSYM'nin sınav soruları açıklama alışkanlıklarına bakıldığı zaman en geç bir hafta içerisinde (bu duyuru bugün ya da yarın dahi gelebilir) 4 Kasım 2018 KPSS soruları ve cevap anahtarının yayımlanması bekleniyor.

Açıktan Memur Alımı Haberlerini Takip Etmek Çok Kolay

Kamuya personel alımlarından anında haberdar olmak, özel sektör iş fırsatlarını takip edebilmek için kamu bülteni uygulamasını mobil cihazınıza ücretsiz indirebilirsiniz. Kamu Bülteni uygulaması google verilerine göre alanında en beğenilen uygulama seçilmiştir.