Almanya Acil 1 Milyon 900 Bin Eleman Arıyor İşte O Meslekler

Almanya kalifiye personel alımı yapacağını duyururken 1 milyon 900 bin çalışana kapılarını açtı. 10 meslekte vize almak artık daha kolay.

Almanya Acil 1 Milyon 900 Bin Eleman Arıyor İşte O Meslekler

Almanya’da 10 farklı meslekte yoğun olmak üzere toplamda 1 milyon 900 bin kalifiye eleman için arayışa girdi. Almanya’da uzmanlık gerektiren birçok sektörde işçi açığı giderek artıyor.

AB üyesi ülke vatandaşlarının istedikleri ücretlerin çok olması ve ayrıca açığı kapatacak sayıda çalışan olmaması sebebiyle Almanya’da gözler Türkiye’ye çevrilmiş durumda. Burada en önemli kriterler mesleğinde uzman olduğunu kanıtlama ve dil konusunda en az A 2 düzeyinde Almanca bilme.

İşte Almanya’nın Vize’de kolaylık sağladığı ve acil ihtiyaç duyduğu iş kadroları

İnşaat Sektörü

Birçok Türk firmasının Almanya’da inşaat sektöründe ciddi anlamda personel ihtiyacı bulunuyor. İnşaat işi yapan Demirci, kaynakçı, su teknisyeni, elektrikçi, kaloriferci gibi binlerce işçiye kolay vize şansı bulunuyor. Ayrıca A 2 düzeyinde Almanca vizede kolaylık sağlıyor.

Bilişim Sektörü

En fazla ihtiyaç duyulan sektörlerin başında geliyor. Bilgisayar programcıları, yazılımcılar, İngilizce- Almanca bilen bilgisayarcılar çok fazla ilgi görürken maaşları 4.000 Euro’yu buluyor. Mavi Kart'la kısa süreliğine gelmek mümkün. İşiniz devam eder ve üç yılı aşkın süre aynı yerde çalışırsanız, Almanya'da sürekli oturum izni alabiliyorsunuz.

Sağlık Sektörü

Doktor, hemşire ve sağlık personeline Almanya’da her zaman büyük ihtiyaç duyuluyor. Doktorlarda Almanca bilme şartı aranırken hastaneden davet alınca kolayca vize çıkabiliyor. Sağlık personeli için ise yine en az A 2 ve tercihen B 2 düzeyinde Almanca gerekiyor.

Ulaşım ve Havacılık

Almanya’da havaalanlarında yer personeli sıkıntısı yaşanıyor. Alman Hava Taşımacılığı Ekonomisi Birliği (BDL), Türkiye'den 2 bin yer personeli alınabilmesi için yasanın esnetilmesini istedi. Yine bunun için A 2 düzeyinde Almanca bilmek gerekiyor.

Medya, Hukuk, Mühendis ve Eğitim

Bunlarda en fazla tercih edilen ve aranan kadrolar arasında yer alıyor. Dil bilen öğretmenler için çok kısa sürede vize çıkarken işyerleri veya bürolardan iş garantisi alanların ve Almanca bilenlerin vizesinde büyük kolaylık sağlanıyor.

Yatırım ve Şirketler

Almanya’da 500 Bin Euro’nun üzerinde yatırım yapacağını kanıtlayan şirketler ve yöneticileri için vize çıkma olayı çok kolaylaşıyor. Buradaki tek önemli kriter, Almanya'ya yük olmamak ve kazanç sağlayabileceğini göstermek.

Altın ve Gümüş İşlemecileri

Altın-gümüş işlemeciliği gibi ya da aranan el sanatlarında yetkin olanlar, “uzmanlıklarını kanıtlarlarsa”, davet edilmeleri şartıyla vize alabilecek.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /