Halit Önünk : Asgari Ücret En Az 2 Bin 500 TL Olmalıdır

Kamu Çalışanları Platformu Sözcüsü Halit Önünk, Halk TV canlı yayının konuğu oldu. Burada değerlendirmelerde bulunan Önünk, 'Taşeron Kadro' , 'Asgari Ücret' , 'Enflasyon' konularına değindi. Asgari ücretin 2019 yılı için en az 2 bin 500 TL olarak belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Kamu Çalışanları Platformu Sözcüsü, enflasyon karşısında vatandaşın ezildiğini , seyyanen acilen 1000 TL zam yapılması gerektiğini belirtti.

Halit Önünk : Asgari Ücret En Az 2 Bin 500 TL Olmalıdır

"TAŞERON'UN MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ, TÜM ÇALIŞANLAR KADROLU OLMALIDIR"

Kamu Çalışanları Platformu Sözcüsü Halit Önük, Halk TV'de Ezgi Yeşiltepe'nin konuğu oldu. Burada Kamudaki taşeron işçilerin durumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Önünk, kamuda kadro dışı kalan çalışanların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini, TYP dahil tüm kamu çalışanlarının kadrolu olması gerektiğini söyledi.Asgari ücretle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Önünk, Asgari ücretin en az 2 bin 500 TL olması gerektiğini, farklı ücret taleplerini doğru bulmadıklarını, enflasyon göz önüne alındığında vatandaşın ne kadar zor durumda olduğunun anlaşılabileceğini söyledi.

Kamu Çalışanları Platformu Sözcüsü Halit Önük, "Kamuda çalışan TYP olsun, taşeron sayılsın sayılmasın, tüm çalışanların kadro almasını talep ediyor, istiyoruz. Bu kadar insan nasıl alacaklar? Diyen varsa, bizim paramız devletin kasasından çıkıyor zaten, ekstra tek kuruş istemiyoruz. Yüzde 25 enflasyon canavarının altında inim inim inliyoruz, isyan ediyoruz şu anda. Biz diyoruz ki en azından şu an tüm çalışanlara 1000 TL seyyanen zam yapılmasını istiyoruz, bunu acilen istiyoruz" dedi.

"Cumhurbaşkanlığı'ndan Randevu Talep Ettik"

Kendisini takip eden kadro müjdesi bekleyen çalışanlara da seslenen Önünk, Çalışma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirdiklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da randevu talep ettiklerini bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi.

Türk İş Genel Başkanı : Asgari Ücret En Az 2 Bin TL Olmalıdır

Asgari ücretle ilgili bir değerlendirmede Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan gelmişti. Çalışma, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Selçuk ile görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ergün Atalay, asgari ücretin en az 2 bin TL olması gerektiğini, asgari ücret tespit komisyonunun daha fazla beklenilmeden Aralık ayından daha önce toplanması gerektiğini söyledi. Atalay, daha önce asgari ücretle ilgili 2 bin TL en az tekliflerini hatırlatmış, ayrıca enflasyon farkının da tüm çalışanlara yansıtılması gerektiğini, hali hazırda 2 Bin TL asgari ücretle vatandaşların geçinemeyeceğini söylemişti.