Bahçeli'den İki Cepheye Sert Mesaj: Gazze'de Davul Çalmayın, CHP Yanlış Yolda
MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Gazze'deki ateşkes için 'ihtiyatlı bir iyimserlik' uyarısı yapan Bahçeli, 'üç-beş esir takası yaşandı diye davul zurna çalmanın alemi yoktur' dedi. Bahçeli, CHP'yi ise 'Türkiye'yi yurt dışına şikayet etmekle' suçladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Konuşmasının merkezinde Gazze'de sağlanan ateşkes ve iç siyasetteki tartışmalar yer aldı.
Bahçeli, İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkes anlaşmasını temkinli bir dille değerlendirerek, kalıcı bir çözüme ulaşılmadan erken bir sevince kapılmamak gerektiğini vurguladı. "Akıbetinin ne olacağı henüz tam kestirilemeyen ateşkesle oyalanmanın, üç-beş esir takası yaşandı diye davul zurna çalmanın bir alemi yoktur," ifadelerini kullanan Bahçeli, asıl hedefin kalıcı barış ve iki devletli çözüm olduğunu belirtti.
İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana işlediği suçların cezasız kalmayacağını söyleyen MHP lideri, "İsrail Başbakanı ve soykırımda payı olan vandallar küresel adalet ve vicdan huzurunda hesap verecekler, Gazzeli şehitlerin dökülen kanlarının misliyle bedelini ödeyeceklerdir," dedi. Bahçeli, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin Devleti kurulmadan bölgeye huzur gelmeyeceğinin altını çizdi.
Türkiye'nin bölgedeki rolüne de değinen Bahçeli, Gazze'de istikrarı sağlamak amacıyla kurulması planlanan Uluslararası Görev Gücü içinde Türkiye'nin yer almasının bölgesel sükûnete büyük katkı sağlayacağını ve Türkiye'nin arabulucu rolüyle küresel diplomasinin kilit taşı haline geldiğini ifade etti.
Konuşmasının ikinci bölümünde iç siyasete yönelen Devlet Bahçeli, ana muhalefet partisi CHP ve Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, muhalefetin yurt dışı ziyaretlerinde Türkiye'yi ve hükümeti hedef almasını "işbirlikçi ve manda özlemi çeken bir siyasetçinin hezeyanı" olarak nitelendirdi.
Özgür Özel'in Brüksel'deki açıklamalarını gayri milli bulduğunu belirten Bahçeli, "Ülkemizi yabancılara şikayet etmek şerefli bir tavır değildir. CHP’de eksen kaymış, erdem kaybolmuş, Türkiye’ye ve Türk milletine muhalefet eden yabancı beslemesi bir anlayış maalesef yuvalanmıştır," şeklinde konuştu.
Bahçeli, siyasi tartışmaların ülke içinde kalması gerektiğini belirterek, "İstiyoruz ki, kol kırılsın yen içinde kalsın. Kimin ne meselesi varsa oturup konuşalım, ortak aklın refakatinde ülkemize hizmet edelim," diyerek birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.