AK Parti'nin İstanbul'daki İtirazıyla İlgili Flaş Gelişme

Adalet ve Kalkınma Partisi Beyoğlu ilçe teşkilatı, Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu binasına gelerek 13 sandıkta itirazda bulundu. Başvuruyu inceleyen Kurul, iddiaların soyut olmaması ve delile dayanmamasından dolayı başvuruyu reddetti. AK Parti Beyoğlu ilçe Başkanı Harun Muş, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Ali Haydar Yıldız ve beraberindekiler seçim kurulu önünde toplandı.

AK Parti'nin İstanbul'daki İtirazıyla İlgili Flaş Gelişme

AK Parti'nin İstanbul'daki İtirazıyla İlgili Flaş Gelişme

Adalet ve Kalkınma Partisi Beyoğlu ilçe teşkilatı, Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu binasına gelerek 13 sandıkta itirazda bulundu. Başvuruyu inceleyen Kurul, iddiaların soyut olmaması ve delile dayanmamasından dolayı başvuruyu reddetti. AK Parti Beyoğlu ilçe Başkanı Harun Muş, AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan adayı Ali Haydar Yıldız ve beraberindekiler seçim kurulu önünde toplandı. Muş ve Yıldız seçim kurulu binasına girerken, bir süre sonra binadan çıkan ilçe başkanı ve belediye başka n adayı ilçe seçim kurulu binasının yanındaki Beyoğlu Sosyal Hizmetler Binasını ziyaret etti. Ziyaretin ardından iki isim basın açıklaması yapmadan ayrıldı. Bu arada yapılan itiraz, ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. AK Parti'nin bazı sandıklar ve ilçeler için şikayet başvuruları sürerken, CHP'de bazı ilçelerde itirazlarda bulundu. 

AK PARTİ'DEN DÜN GECE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Dün bazı sosyal medya hesaplarından Türkiye geneli ve İstanbul'daki tüm oyların yeniden sayılacağına yönelik haberler çıkmış, bu haberlerin ardından ise bazı haber kanalları ve haber siteleri 30 kişilik sandık ekibinin gözaltına alındığına dair haberler yayılmış bu haberleri daha sonra silmişti. AK Parti Genel Merkezi'nden dün yapılan açıklamada vatandaşları galyana getirmeye ve karşıt siyasi görüşleri provake etmeye çalışan iki taraftan da isimler olduğuna dikkat çekilmiş, seçim itirazlarının her seçimlerde olan şeyler olduğu belirtilmişti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, her bir oya sahip çıkılacağını, karar ne olursa olsun saygı duyulacağını açıklamıştı. 

GÜNCELLEME BEŞİKTAŞ'TA REDDEDİLDİ

Beykoz, Fatih ve Çekmeköy'de ise AK Parti'nin itirazları kabul edildi. Buralardaki itiraz edilen sandıklarda tekrar sayım olacak.