Ailesinden miras kalanlar yandı! Sevinçleri kursakta kalacak: Tazminat kararı çıktı

Eğer ailenizden miras kaldıysa dikkat! Bu haber tam da size göre! Tazminat ödeyeceksiniz! Detaylar haberimizde.

Ailesinden miras kalanlar yandı! Sevinçleri kursakta kalacak: Tazminat kararı çıktı

Ailelerinden aldıkları miras nedeniyle kardeşler arasında anlaşmazlık çıktı. Miras tazminat ile neticelendirildi. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

AİLENİZDEN MİRAS KALDIYSA DİKKAT

Kardeşler, babalarından ve annelerinden miras aldıkları miras konusunda zorlu anlaşmazlıklar yaşayabilirler. Birçok hissedar bir anlaşmazlık ortaya çıktığında ne yapacağını bilmiyor. Pay sahipleri için çok önemli detaylar açıklandı. Kardeşler arasında yaşanan her olumsuz durumda ortaya çıkan bu detay, şartlara uymayan tarafın tazminat ödeyeceği gerekçesiyle ortaya çıktı. Kardeşler arasındaki anlaşmazlıklar tazminat davalarına yol açabilir. Bu konuyla ilgili yeni haberler ortaya çıktı. Bir vatandaş bu konuyla ilgili deneyimini paylaştı. Babasından miras kalan mülkün mahkemede kardeşler arasında eşitsiz olarak paylaştırıldığını ancak bazı kardeşlerin sözleşme şartlarına uymadığını, bugün bu mülkün alınıp alınmayacağı sorusunun gündeme geldiğini söyledi. Tamer Heper soruyu yanıtladı. Vatandaşın kardeşiyle miras sözleşmesi yaptığını ancak bilinmeyen nedenlerle konunun mahkemeye taşındığını ve yargılama yapıldığını söyledi. Tamer Heper, bu sözleşmedeki paylaşımın mutlaka eşit olması gerekmediğini açıkladı.

Ailenizden Miras Kaldıysa Dikkat

Böyle bir hükmün bulunmadığını kendilerine bildiren Heper, kardeşler arasındaki miras paylarının hukuken eşit olduğunu ancak mirasçı olarak başvuran kişi adına daha sonra miras taksim sözleşmesi yapılabileceğinin altını çizdi. Yazılı miras sözleşmesinin geçerli olabilmesi için gerekli ön şartların kabul edilebilir olduğu tespit edildi. Bu konuyla ilgili bilinmesi gereken birçok soru olduğunu belirten Heper, bu sözleşmenin yazılı olmasının yeterli olduğunu, resmî olarak akdedilmesinin gerekli olmadığını açıkladı. Bu sözleşmede tüm mirasçıların katılımının zorunlu olduğunu, mirasçıların bölünmenin nasıl yapılacağına yazılı olarak karar verip imzalamaları halinde bu ayrılık sözleşmesinin geçerlilik kazanacağını anlattı. Kardeşlerin bu kurala uyduklarını anlatan Heper, bu soruya kesin cevap verebilmek için neden uymadıklarını bilmemiz gerektiğini ifade etti.