Polis Akademisi'nden PAEM Açıklaması (Komiser Yardımcısı Alımı Ne Zaman?)

Polis Akademisi Başkanlığı'ndan PAEM komiser yardımcılığı hakkında son dakika açıklaması geldi. Akademiden yapılan açıklama ve detaylar yazımızda.

Polis Akademisi'nden PAEM Açıklaması (Komiser Yardımcısı Alımı Ne Zaman?)

Polis Akademisi'nden PAEM paylaşımı.

Polis Akademisi resmi sosyal medya hesabu üzerinden dikkat çeken bir paylaşım geldi. Akademinin paylaşımında PAEM için hazır damima hazır cümlesi kullanıldı. Bu paylaşım, komiser yardımcısı alımı bekleyen binlerce adayı heyecanlandırdı. 

RESMİ AÇIKLAMA

Akademi sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Hazır, Daima Hazır!
#polisakademisi #paem"

YENİ PAEM KOMİSER YARDIMCISI ALIMI MI OLACAK?

Bu paylaşım sonrası adaylar, PAEM komiser yardımcısı alımı olup olmayacağını araştırmaya başladı. Biz de kamu bulteni olarak adayların kafasındaki soruları cevaplıyoruz.

Bu paylaşım 5. dönem PAEM eğitimlerini başarı ile bitirip göreve hazır olan komiser yardımcılarını kapsıyor. Yeni bir alım olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak 5. dönem PAEM'lerin mezun olmasının ardından yeni komiser yardımcısı alımı için hazırlıkların başlaması bekleniyor.

ALIM YAPILACAK DENMİŞTİ

Sene başında Hürriyet'in aktardığı bilgide 2021 yılında komiser yardımcısı alımı yapılacağına yer verilmişti. Komiser yardımcısı alımında şartlar ise şu şekilde:

  • KPSS Şartı: 70.
  • Mezuniyet: Lisans
  • Yaş şartı: 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 1 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için otuz yaşından gün almamış olmak.
  • Boy kilo: PAEM Lisans mezunu adayların boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır. Adayların; herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın, beden kitle endeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olanlar öğrenciliğe kabul edilir

İlan geldiğinde haberdar olmak uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN