YÖK'ün Online Sınavda Kopya Açıklaması Sonrası AÖF'te Sınav İptali

Son dakika haberi: YÖK'ün online sınavlarda kopya çekiliyor tedbir alınsın açıklamasının ardından ilk açıklama geldi ve bazı sınavların iptal edildiğine yer verildi.

YÖK'ün Online Sınavda Kopya Açıklaması Sonrası AÖF'te Sınav İptali

AÖF'te sınav iptali.

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan son dakika açıklamasında AÖF sınavlarına giren bazı adayların internet üzerinden soruları paylaştığının tespit edildiğine, sınav sorularının paylaşıldığının tespit edilmesinin ardından bazı adayların sınavının iptal edildiğine yer verildi.

AUZEF resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Sosyal medya ortam/ortamlarında soru paylaştığı tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilmiştir. Sınav süreci boyunca ve sonrasına soru paylaştığı tespit edilen öğrencilerin ilgili derse ait sınavı iptal edilecek ve herhangi bir mazeret kabul edilmeyecektir."

YÖK YAZI GÖNDERMİŞTİ

Yükseköğretim Kurulu tarafından online sınavlarda çekilen kopya ile ilgili "Son dönemlerde uzaktan/online yapılan sınavlarda kopya çekildiğine veya bazı öğrencilerin yerlerine başkalarını sınava soktuklarına ilişkin Başkanlığımıza çeşitli bildirimlerde bulunulmaktadır. Sınav notlarının, öğrencilerin gerçek kazanımlarını doğru bir biçimde yansıtması yükseköğretim sistemimize güven açısından son derece önemlidir. Üniversitelerimizde ders veren bütün öğretim elemanlarımızın yanı sıra yöneticilerimiz de sınav güvenliğini sağlayacak her tür önlemi almakla yükümlüdürler." ifadelerine yer verildi. 

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SINAV TARİHLERİ

Online olarak yapılacak vize sınavları 12 Aralık 2020 günü yapılacak.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ATA AÖF SINAV TARİHİ

: 30 Kasım – 11 Aralık 2020 

AÖF SINAV EKRANI AÇILDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN