Üniversitelerin Açılması ile İlgili Açıklama Geldi: 46 Üniversite Kararını Açıkladı

Son dakika haberi: Üniversitelerin açıklamaları art arda geldi ve 4 üniversite daha uzaktan eğitim kararı aldığını duyurdu. İşte uzaktan eğitim kararı alan üniversiteler.

Üniversitelerin Açılması ile İlgili Açıklama Geldi: 46 Üniversite Kararını Açıkladı

4 üniversite daha yeni karar aldı.

Üniversiteler uzaktan eğitim kararı almaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı 'nın YÖK 'e yaptığı tavsiye kararı sonrası üniversiteler uzaktan eğitim kararı almaya başladı. Art arda yapılan açıklamalarda üniversitelerin uzaktan eğitim uygulamasına geçeceği öğrenildi.

GÜZ DÖNEMİ İÇİN

Edinilen bilgilere göre şimdiye kadar açıklama yapan üniversiteler güz döneminde uzaktan eğitimi seçti.

İŞTE SON AÇIKLAMALAR...

Amasya Üniversitesi

Amasya Üniversitesi 'nden son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Rektör Prof. Dr. Süleyman Elmacı, güz döneminde tüm derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle sürdürüleceğini açıkladı.Rektör Elmacı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın 02.09.2020/04.09.2020 tarihli ve E.54319-E.55362 sayılı yazıları ile Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün 04.09.2020 tarihli ve 13588366-149 sayılı yazısında belirtilen '2020-2021 eğitim-öğretim yılının güz döneminde örgün eğitimlerde teorik derslerin mümkün olduğunca yüz yüze aynı ortamda bulunmaksızın uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılması, uygulamalı eğitimlerin zorunlu olduğu programlarda uygulamaların mümkünse ertelenmesi, ertelenmemesi durumunda kişisel koruyucu ekipmanların kullanımı sağlanarak ve gerekli tedbirler alınarak yüz yüze sürdürülmesinin önerilmesine karar verilmiştir.' görüşleri de dikkate alınarak; üniversitemiz bünyesinde 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında derslerin uzaktan eğitim yolu ile yapılmasına ve birimlerimiz tarafından dersin özelliğine göre senkron veya asenkron olarak belirlenerek yürütülmesine katılanların oy birliği ile karar verildi."

Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararda  2020-2021 akademik yılı güz döneminde derslerin uzaktan öğretim yöntemiyle yapılmasını kararlaştırdı.

EÜ'den yapılan yazılı açıklamada, senatonun Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile Fen Bilimleri Enstitüsü Tohumluk Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Erasmus Mendus Plant Breeding (Bitki Islahı) Ortak Diploma Programı hariç olmak üzere eğitimin 26 Ekim'de başlamasına karar verdiği belirtildi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi

MTÜ Senatosu tarafından alınan karara göre 2020-2021 akademik yılı güz döneminde ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm dersleri uzaktan yürütülecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MTÜ Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, uygulama derslerinin Kovid-19 salgını nedeniyle şartlar elverdiği taktirde bahar döneminde yüz yüze yapılmasının planladığını belirtti.

Rektör Karabulut açıklamasında şunları söyledi:

"Derslerimiz öğrencilerimize eğitimcilerimiz tarafından canlı ve sunumlar eşliğinde verildiği gibi daha önceden hazırlanmış olan videolar da sisteme yüklenebilmektedir. Öğrencilerimiz de sistem üzerinden derslere aynı anda canlı olarak katılıp, soru sorabilmekte, mesaj atabilmekte, ders esnasında canlı sohbet edebilmektedir. Canlı olarak verilen dersler sistem üzerinden daha sonra da tekrar izlenebilmektedir. Kurumsal yazılım ve sistemiyle Türkiye'de farklı bir uzaktan eğitim modelini uygulayan üniversitemizin uzaktan eğitim sistemi üzerinde online sanal uygulamalar da bulunuyor."

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan son dakkia açıklamasında 2020-2021 akademik yılı güz dönemi için uzaktan eğitim yapılacak.

Resmi açıklamada, "Üniversitemizin 110 sayılı Senato Toplantısı'nda aldığı karar gereğince üniversitemizin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi dersleri uzaktan öğretim yöntemiyle çevrimiçi online yapılacaktır." denildi.

Açıklama yapan diğer üniversiteler için TIKLAYIN