42 Üniversite Yeni Eğitim Yılı Açıklaması Yaptı-İşte Okulların Açılması İle İlgili Açıklamalar

42 üniversiteden uzaktan eğitim hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada, YÖK ile sağlık Bakanlığı 'nın görüşleri doğrultusunda uzaktan eğitim kararı alındığına yer verildi. İşte açıklama yapan üniversiteler.

42 Üniversite Yeni Eğitim Yılı Açıklaması Yaptı-İşte Okulların Açılması İle İlgili Açıklamalar

42 üniversite uzaktan eğitim kararı aldı.

Üniversitelerin uzaktan eğitim kararları art arda geliyor. Birçok üniversite , şimdiye kadar açıklama yaptı ve yeni eğitim öğretim yılının ilk döneminde uzaktan eğitm vereceğini duyurdu.

SAĞLIK BAKANLIĞI GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Sağlık Bakanlığı, YÖK'e bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda Bakanlık , üniversitelerde ilk dönemin uzaktan olması gerektiği şeklinde görüş bildirdi.  Tabi bu bir görüş yazısıydı ve YÖK, 81 şehirdeki üniversitelere bu yazıyı gönderdi ve tavsiye kararını üniversitelere bildirdi. Üniversitelerde konsey toplanacak ve bu karar üniversiteler tarafından verilecek.

KARARLAR GELDİ

Tavsiye kararı sonrası üniversitelerden açıklamalar gelmeye başladı. İşte açıklama yapan Üniversiteler:

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi  tıp, diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri ile devlet konservatuvarının pratik ve klinik uygulama derslerinin gerekli olan sağlık tedbirleri alınarak yüz yüze imkanlarla yapılmasının haricinde tüm akademik birimlerin ön lisans ve lisans programlarındaki ders, uygulama ve sınav faaliyetlerinin dijital imkanlarla ve uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Resmi açıklama şu şekilde:

"Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri ile Devlet Konservatuvarının pratik ve klinik uygulama derslerinin gerekli olan sağlık tedbirleri alınarak yüz yüze imkanlarla yapılmasının haricinde üniversitemizdeki tüm akademik birimlerin ön lisans ve lisans programlarındaki ders, uygulama ve sınav faaliyetlerinin dijital imkanlarla ve uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılması kararlaştırılmıştır.

Öğrenci sayının çokluğu göz önünde bulundurularak tezsiz yüksek lisans programlarının dijital imkanlarla ve uzaktan eğitim yöntemleriyle sürdürülmesine, küresel salgın kapsamında gerekli önlemlerin alınabilmesi durumuna göre tezli yüksek lisans ve doktora programlarının yüz yüze eğitimle sürdürülebilmesine karar verilmiştir.

Dijital imkanlarla ve uzaktan eğitim yöntemleriyle yapılacak olan dersler, hem akademik birimlerin ilan edeceği program ve ders saatleri çerçevesinde senkron (çevrim içi, canlı ders) hem de asenkron (İÜÖYS'ye yüklenecek olan sekiz içerik türündeki öğretim materyali) yöntemleriyle yapılacaktır."

Yozgat Bozok Üniversitesi Açıklama Yaptı

 Yozgat Bozok Üniversitesi, 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılını uzaktan eğitimle sürdürme kararı aldı.

Resmi kararda "2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz dönemi için 'Uzaktan Eğitim' kararı almış bulunmaktayız. Bu karar tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarımız için planlanan bir eğitim-öğretim müfredatı olarak hayata geçecektir. Alınan bu kararda elbette Sağlık Bakanlığımızın konu ile ilgili görüşleri doğrultusunda YÖK'ün tavsiyeleri esas olmakla birlikte Yozgat Valimizin Başkanlığında oluşturulan İl Pandemi kurulunun aldığı kararlar ve sonrasında Senatomuzla gerçekleştirilen toplantıdan çıkan ortak görüş etkili olmuştur. Sizlerle bir arada olabilmenin, yüz yüze eğitimin imkanlarını konuşup, şartları olgunlaştırmaya çalışırken yine neticesi sizler ve üniversitemiz için en sağlıklısı olacağına inandığımız bu kararın yeni eğitim-öğretim yılı için hayırlı olması temennimizdir. Pandemi sürecinin seyrine göre Senatomuz sizlerle karma eğitim temelinde yüz yüze eğitimin imkanları üzerinde yeni kararlar alabilecektir" denildi.

Munzur Üniversitesi

Munzur Üniversitesi Covid-19 salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz yarıyılının uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilmesi yönünde karar aldı.

Resmi açıklamada, " Sağlık Bakanlığının yaptığı uyarılar, Bilim Kurulunun aldığı tavsiye kararları ve Yükseköğretim Kurulunun salgına dair hazırladığı raporların yanı sıra 07.09.2020 tarihinde gerçekleştirilen üniversitemiz senato kararı sonucunda, Covid-19 küresel salgını ile mücadele kapsamında 5 Ekim'de başlayacak 2020-2021 akademik yılı eğitim-öğretim faaliyetlerinin güz döneminde geçerli olmak üzere uzaktan eğitim yolu ile devam etmesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ve Mühendislik Fakültesine bağlı tüm bölümlerde, Sağlık Bilimleri Fakültesine bağlı hemşirelik ve ebelik bölümlerinde uygulamalı derslerin ilk 10 haftasının uzaktan eğitim yoluyla, son 4 haftasının ise yüz yüze eğitim yoluyla yapılması kararlaştırılmıştır" denildi.

Akdeniz Üniversitesi

Akdeniz Üniversitesi güz dönemi eğitim ve öğretiminin uzaktan eğitimle yürüteceklerini bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan,açıklamasında, "Değerli öğrencilerim, akademisyen arkadaşlarım, tüm dünyayı ciddi etkileyen Kovid-19 salgınının ülkemizdeki yayılımını ve öldürücülüğünü sürdürmesi karşısında YÖK, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine uygun olarak 2020-2021 akademik yılı güz döneminde eğitimin büyük ölçüde uzaktan sürdürülmesinin hepimizin sağlığının korunması bakımından gerekli olduğu sonucuna varılmıştır. En kısa zamanda yerleşkemizde sağlıklı şartlarda eğitimi sürdürmeyi ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

Üniversite ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Üniversitemizin öğretim faaliyetlerinde üzerine düşen en önemli sorumluluğun Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için gerekli tedbirleri almak olduğuna inanıyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı uyarılar, Bilim Kurulu'nun aldığı tavsiye kararları ve Yüksek Öğretim Kurulu'nun salgına dair hazırladığı raporların salgın dolayısıyla yüz yüze eğitim öğretim usulünün, 2020-2021 yılı güz döneminde öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız, personelimiz ve diğer paydaşlarımız için önemli bir risk oluşturduğunu göstermektedir. Bütün bu değerlendirmeler sonucunda 2020-2021 güz döneminde bu aşamada yüz yüze yapılmamasına karar verilen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi salgın sürecine bağlı olarak yeniden değerlendirilecek olup, alınacak karar değerli aile üyelerimizde paylaşılacaktır."

DOKAP Bölgesi Üniversitelerinden Ortak Karar

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Üniversiteler Birliği (ÜNİDOKAP) üst kurul toplantısı Bölge Rektörlerinin katılımıyla 2020-2021 Akademik Yılı Güz Yarıyılı eğitim öğretim süreciyle ilgili toplantı düzenledi.

Dönem Başkanlığını Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın yaptığı ve video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki'nin yanı sıra; Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Tokat Gazi Osmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan İnan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can ve Hitit Üniversitesi Rektörü Ali Osman Öztürk katıldı.

Düzenlenen toplantıda alınan kararlar şu şekilde:

Yükseköğretim Kurulu'nun "Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi", Sağlık Bakanlığı'nın görüşleri, pandeminin ülkemizde geldiği son durum, öğrencilerin seyahat, konaklama, sosyal koşullar ve sürdürülebilir eğitim öğretim süreçleri gibi birçok faktör ve bunların salgının yayılması üzerindeki etkisi detaylı olarak değerlendirilmiş ve 2020-2021 akademik yılı Güz Yarıyılında eğitim-öğretimin büyük oranda dijital imkanlar kullanılarak UZAKTAN ÖĞRETİM yöntemiyle yapılmasına,

Pandemi döneminde eğitim-öğretimin kalitesinin artması ve öğrencilerinin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için 15 üniversitenin uzaktan öğretimde iş birliği içerisinde hareket etmelerine,

Öğrencilerin, 15 Üniversitenin mevcut şartlarda kütüphane v.b. kampüs imkanlarını kullanabilmelerine,

Eğitim öğretim süreciyle ilgili ayrıntılı kararların Üniversite Senatoları tarafından alınarak kamuoyuyla paylaşılmasına karar verildi.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür yaptığı son dakika açıklamasında, 2020-2021 eğitim öğretim güz döneminde tüm programların uzaktan eğitilme yapılacağını açıkladı.

YÖK: 15 ÜNİVERSİTEYE UZAKTAN EĞİTİM PLATFORMU HİZMETİ SUNULACAK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç yaptığı açıklamada, "2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz döneminde proje kapsamındaki 15 üniversitemiz uzaktan öğretimle yapacakları derslerini bu yerli platform aracılığıyla gerçekleştirecekler" dedi ve üniversiteleri şu şekilde açıkladı:

  • Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi,
  • Artvin Çoruh Üniversitesi,
  • Batman Üniversitesi,
  • Bayburt Üniversitesi,
  • Bingöl Üniversitesi,
  • Bitlis Eren Üniversitesi,
  • Gümüşhane Üniversitesi,
  • Hakkari Üniversitesi,
  • Iğdır Üniversitesi,
  • Kilis 7 Aralık Üniversitesi,
  • Munzur Üniversitesi,
  • Muş Alparslan Üniversitesi,
  • Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi,
  • Siirt Üniversitesi,
  • Şırnak Üniversitesi.

KARAMANOĞLU MEHMETBEY

KMÜ Senato Odasında Rektör Prof. Dr. Mehmet Akgül 'ün başkanlığında  düzenlenen toplantı sonrası yapılan açıklamada coronavirüs pandemisi nedeniyle vakalarn artışa geçmesi sonrası 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında önlisans, lisans ve lisansüstü tüm programlarda teorik tüm dersler uzaktan ve online olarak yapılacak.

Diğer üniversitelerin de önümüzdeki günlerde açıklama yapması bekleniyor. 

DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN AÇIKLAMA GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN