Üniversite Kayıtlarında İsteğe Bağlı Hazırlık Okumak Ne Demek?

Üniversite kaydı yapan öğrenciler, e devlet kapısında kayıt yaparken İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı seçeneği iel karşılaştı. Peki isteğe bağlı hazırlık sınıfı ne demek? Ne anlama geliyor? EVet işaretlenirse ne olur hayır işaretlenirse ne olur?

Üniversite Kayıtlarında İsteğe Bağlı Hazırlık Okumak Ne Demek?

İsteğe bağlı hazırlık okumak nedir?

Üniversite kayıtlarını e Devlet kapısı üzerinden yapan öğrencilerin en çok karşılaştığı durumlardan biri de isteğe bağlı hazırlın sınıfı oldu. Gençler, bu uyarının ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda isteğe bağlı hazırlık sınıfı okumak meselesini ele aldık.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI BAŞLADI

E Devlet kapısı üzerinden üniversite kayıtları başladı. YKS tercih sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşen öğrenciler, e Devlet kapısı üzerinden kayıtlarını yapabilecek. 

Kayıt sayfası ve detayları için TIKLAYIN

İSTEĞE BAĞLI HAZIRLIK NE DEMEK?

Türkiye 'de birçok üniversitede yabancı dil eğitim merkezleri vardır. Tercih yaparken de öğrencilerin karşısına bu nitelik kodu çıkmaktadır. 46 nitelik kodu ile yerleşen adaylar, istemeleri durumunda 1 sene ingilizce hazırlık okuyabilecekler.

İstemeniz durumunda üniversitenin merkez kampüsünde bulunan Yabancı Dil Merkezinde 1 sene yabancı dil eğitimi alır, 1 senenin sonunda başarılı olunması sonrası üniversiteye başlangıç yapılacak. Tabi bu isteğe bağlıdır. Öğrenciler yabancı dil eğitimi almadan direk 1 'inci sınıftan okula başlayabilir.

İsteğe bağlı hazırlık kısmında EVET seçeneğini işaretleyen ön lisans öğrencileri , hazırlık sınıfı ile birlikte 3, lisans öğrencileri ise 5 yıl okul okumuş olur.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA