Okullarda Cep Telefonu Kullanımı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması

Öğretmenlik meslek kanunu ve okullarda telefon kullanımı ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'tan son dakika açıklaması geldi.

Okullarda Cep Telefonu Kullanımı ve Öğretmenlik Meslek Kanunu Açıklaması

Ziya Selçuk 'tna okullarda cep telefonu ve öğretmenlik meslek kanunu açıklaması.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada , okullarda cep telefonu kullanımı için yapılan düzenlemenin detaylarını aktardı ve öğretmenlik meslek kanununda son durumu açıkladı. 

Geçtiğimiz gün yapılan cep telefonu düzenlemesine ilişkin detayları aktaran Bakan Selçuk, okullarda cep telefonu kullanımının dünya üzerinde tartışma yaratan bir konu olduğunu , daha önce Fransa 'da okullarda kullanımın yasaklandığını , ancak mahkeme kararı sonrası yeniden serbest olduğunu söyledi. 

Okullarda öğrencilerin eğitim öğretimine zarar veren her şeyle mücadele ettiklerini , düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Bakan Selçuk şunları söyledi:

"Cep telefonunun sınıflarda ders esnasında kullanılıyor olması, 'öğrenmenin kalitesine ilişkin olumsuz etki oluşturuyor' dediğimiz hususlardan biri. Yeni yönetmelikle biz tümüyle büyük bir yasak kampanyası falan açıyor değiliz. Bu yönetmelikle okulların özerkliğine güvendiğimizi söylüyoruz. Yani diyoruz ki 'okulda öğretmenler kurulu ne yapabilir? Bunu tartışabilir, değerlendirebilir."

GÜMÜŞHANE 'DE BİR ÇALIŞMA

Cep telefonu ile ilgili Gümüşhane 'de bir uygulama yaptıklarını ifade eden Bakan Selçuk , söz konusu çalışma ile ilgili şu detayları aktardı:

"Dedik ki 'il çapında okullara telefon getirilmesinin kaldırılmasıyla ilgili veli eğitimleri, öğrencilere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapalım, öğretmenlerimize yönelik çalışmalar yapalım.' Bütün ilde bu konuyla ilgili bir algı oluşturulmasına yönelik çalışma yaptık ve çok büyük ölçüde de başarılı bir çalışma oldu. Bunu pilot olarak yaptık. Bu sene bu konuyla ilgili il sayısında artış var. Bazı illerimiz 'biz de bunu kendi ilimizde yapmak istiyoruz' şeklinde talepte bulundu.

Bu sene kaç okulumuzun ve ilimizin olacağı önümüzdeki hafta netleşir ve bu illerimizde de tıpkı Gümüşhane'de olduğu gibi il çapında kampanya ya da proje yürütülecek. Fakat bu bütün Türkiye için söz konusu değil. Şimdilik sadece istekli olan ve büyük metropollerden ziyade daha çok küçük olan illerimizle ilgili. Hemen arkasından Türkiye'deki bütün okullarda da bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Yani bir yasaktan öte, bu sorunu hep birlikte ele almak istiyoruz. Anne babaların, öğretmenlerin desteği olmadan biz bu çalışmayı yapamayız. Dolayısıyla meseleyi biraz okullara da bıraktık. Ama bazı okullar 'bunu biz yapmak istiyoruz' diye talip olabilir, bazı okullar da 'biz bu sene hazır değiliz, seneye başlayalım' diyebilir. Burada katı ve kategorik düzenleme yerine daha esnek ve zamana yayılmış bir düzenlemeyi tercih ettik."

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Öğretmenlik meslek kanununa da değinen Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

"Binlerce kişiye danışarak yaptığımız bir çalışma var. Bu çalışmayı ilerleyen süreçte öğretmen sendikalarıyla, diğer kurum ve kuruluşlarla paylaşacağız. Bu paylaşımdan sonra belirli bir netlik oluşacak. Ekonomik birtakım içerikler söz konusu olduğu için elbette Milli Eğitim Bakanlığının bütçe imkanları çerçevesinde bu yasanın çıkışıyla ilgili bir tedbir alınabilir. Bu kanunu çok önemsiyoruz. Öğretmenlerimizin çok önemsediğini biliyoruz, bununla ilgili Vizyon Belgesi'nde de bir değinme söz konusu. Bizim hazırlıklarımızla ilgili bir sıkıntımız yok ama biraz önce ifade ettiğim gibi Milli Eğitim Bakanlığının bütçe imkanları çerçevesinde ilk fırsatta bunu hayata geçirmekle ilgili çabamız var."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA