Koronavirüsün En Çok ve En Az Bulaştığı Kan Grupları Belli Oldu: Bu Kan Grubundakiler Ağır Atlatıyor

Tüm dünyayı yakından ilgilendiren önemli bir araştırma yapıldı. Binlerce coronavirüs hastası üzerinde yapılan araştırmada, virüsün kan gruplarına göre bulaşma ve hastalığı ağır geçirme yüzdesine bakıldı. Sonuçlar yayımlandı.

Koronavirüsün En Çok ve En Az Bulaştığı Kan Grupları Belli Oldu: Bu Kan Grubundakiler Ağır Atlatıyor

Koronanın en az bulaştığı kan grupları açıklandı.

Koronavirüs ile ilgili yeni bir araştırma açıklandı. Yapılan araştırmada , virüsün en çok ve en az bulaştığı kan gruplarına yer verildi. 

Damirkalı ve Kanadalı araştırmacılar, covid 19 virüsünün bulaştığı kişiler üzerinde bir araştırma yaptı. Yapılan araştırmaya göre kan grubu 0 olan kişilerin coronaya karşı daha az duyarlı olduğu ve ağır hastalanma riskinin daha az olduğu ortaya çıkı.

Söz konusu araştırma , bir süredir devam ediyordu. Tamamlanan araştırmanın sonuçları ise Blood Advantages adlı dergide yayımlandı. Söz konusu dergideki araştırmaya bakıldığında coronanın şiddetinin kan gruplarına bağlı olduğu konusu derinlemesine aktarıldı ve bağlantı yeni kanıtlarla birlikte sunuldu.

0 KAN GRUBU OLANLARIN YAKALANMA SAYISI DAHA AZ

Yapılan araştırma 7422 kişi üzerinde gerçekleştirildi. Koronavirüse eyakalanan 7422 kişide yapılan araştırmaya bakıldığında bu kişilerden sadece yüzde 38.4 'ünün kan grubunun 0 olduğu ortaya çıktı. A grubunda ise yakalanma yüzdesi 44.2 olarak açıklandı.

A VE AB GRUPLARINDA DAHA FAZLA

Bir diğer araştırma ise ağır hastalar üzerinde yapıldı. 95 ağır hasta üzerinde yapılan çalışmada A veya AB grubu olanların , 0 ve B grubu hastalara kıyasla yüzde 84 daha fazla ventilatöre bağlanma ihtiyacı olduğu görüldü. 0 ve B grubunda ise entübasyon oranı yüzde 61 olarak öne çıkıyor. 

YOĞUN BAKIMDA KALMA SÜRESİ YÜKSEK OLAN KAN GRUPLARI

A veya AB kan grubundakilerin yoğun bakımda 4.5 gün daha fazla kaldığı görüldü. 

0 kan gruplu kişiler ortalama 9 gün yoğun bakımda kalırken A veya AB kan grupluların ortalama 13.5 gün yoğun bakımda kaldığı bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA