EBA Tv Nasıl İzlerim? İşte İlkokul , Ortaokul ve Lise TRT Eba Tv Ders Saatleri , Programı ve Kanal Ayarlama Frekansı

EBA tv açılıyor ve uzaktan eğitim başlıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri , EBA sistemi üzerinden derslerine başlayacak. Peki EBA tv nasıl izlerim? Eba tv üzerinde nasıl dersler takip edilecek? Eba tv ders saatleri, programı ve diğer detaylar haberimizde.

EBA Tv Nasıl İzlerim? İşte İlkokul , Ortaokul ve Lise TRT Eba Tv Ders Saatleri , Programı ve Kanal Ayarlama Frekansı

EBA tv yarın açılıyor. İşte ders programı.

Milyonlarca öğrenciyi yakındna ilgilendiren açıklama geldi. Yapılan açıklamada 23 Mart 2020 ile 27 Mart 2020 tarihleri arasında uzaktan eğitimle derslerin başlayacağına yer verildi. İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler, 1 hafta boyunca Eba üzerindne dersleri dinleyecek. 

MERAK EDİLENLER

Milli Eğitim Bakanlığı uzaktan eğitimle ilgili soru ve soruların cevabını yayımladı. İşte o sorular ve cevapları

KAÇ KANALDA OLACAK?

Üç farklı kanal, HD (yüksek çözünürlüklü) ve SD (Standart çözünürlüklü) olmak üzere toplam altı kanaldan yayın yapılacak.

KANAL ADLARI

TRT-EBA TV İlkokul, TRT-EBA TV Ortaokul ve TRT-EBA TV Lise olmak üzere üç kanal uzaktan eğitimde kullanılacak.

GÜNBOYU TELEVİZYON MU OLACAK

Öğrenciler, TRT-EBA TV ve ‘eba.gov.tr’ üzerinden yayın akışını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarını, o haftanın hangi gününde ve saatinde yapılacağını öğrenecek ve kendileri için belirlenen saat aralığında yayını takip edecekler. O saatler dışında ekran başında olmaları gerekmeyecek.

TEKRAR OLACAK MI?

Yayınlar aynı kanalda ve gün içinde bir veya iki kez tekrar edilecek. Tekrarlayan yayın akışı da yine ‘eba.gov.tr’ ve TRT internet sitelerinden öğrenilebilecek. Ayrıca ‘eba.gov.tr’ üzerinden de yayınlanan içeriklerin kayıtlarına ulaşılabilecek.

FREKANS AYARI

HD Alış bilgileri: Alış frekansı:12.084 MHz Polarizasyon: Yatay (H) Sembol oranı: 13.750 FEC: 2/3 SD Alış bilgileri: Alış frekansı:11.916 MHz Polarizasyon: Dikey (V) Sembol oranı: 30.000 FEC: ¾

UYDU

SD (Standart çözünürlüklü): TRT-EBA TV İlkokul SD, TRT-EBA Ortaokul SD, TRT-EBA TV Lise SD kanalları, TÜRKSAT uydusu üzerinden 1916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametreleriyle yayınlanıyor. TKGS (TÜRKSAT Kanal Güncelle Sistemi) sistemine sahip uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı TV'lerde TRT-EBA TV İlkokul SD 89’uncu kanaldan, TRT-EBA TV Ortaokul SD 90’ıncı kanaldan, TRT-EBA TV Lise SD 91’inci kanaldan izlenebilecek.

HD (yüksek çözünürlüklü): TRT-EBA TV İlkokul HD, TRT-EBA TV Ortaokul HD, TRT-EBA TV Lise HD kanalları, TÜRKSAT uydusu üzerinden 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametreleriyle yayınlanacak. TKGS sistemine sahip olan uydu alıcılarda ya da uydu alıcılı televizyonlarda TRT-EBA TV İlkokul HD 86’ncı kanaldan, TRT-EBA TV Ortaokul HD 87’nci kanaldan, TRT-EBA TV Lise HD 88’inci kanaldan izlenebilecek.

KANAL BULMA

1916 MHz frekansında geçmişte tarama gerçekleştiren ve daha sonra listesindeki kanalları silmeyenler, daha önce 11916 Mhz frekansında yayın yapan uydu alıcısı ya da uydu alıcılı televizyonunda TRT-EBA TV İlkokul SD, TRT-EBA TV Ortaokul SD, TRT-EBA TV Lise SD kanalını görecek. Eğer bu kanallar listede görünmüyorsa, 11916 MHz, Vertical (Dikey), Sembol Oranı:30.000 FEC:3/4 parametrelerini uydu alıcısına ya da uydu alıcılı TV'ye girerek manuel tarama yöntemiyle ya da TÜRKSAT'ın şebeke arama sağladığı frekanslarda Network Search (Şebeke Arama) kısmını açık yaparak tarama yöntemiyle TRT-EBA TV İlkokul SD, TRT-EBA TV Ortaokul SD ve TRT-EBA TV Lise SD yayınları bulunabilir.

Uydu alıcılarında ya da uydu alıcılı televizyonlarda 12084 MHz, Horizontal (Yatay), Sembol Oranı:13750 FEC:2/3 parametrelerini girerek manuel (elle) tarama yöntemi ya da TÜRKSAT'ın şebeke arama sağladığı frekanslarda Network Search (Şebeke Arama) kısmını açık yaparak tarama yöntemiyle TRT-EBA TV İlkokul HD, TRT-EBA TV Ortaokul HD ve TRT-EBA TV Lise HD yayınları bulunabilir.

SD YAYIN

Evet, her üç kanal da aynı zamanda SD yayın sağlayacaktır.

YAYIN AKIŞI

Yayın akışlarına ‘eba.gov.tr’ anasayfasından ve TRT internet sitesinden günlük ve haftalık yayın akışına ulaşılabilecek. Ayrıca, her akşam yayın sonlandıktan sonra ve sabah yayın başlayana kadar televizyon ekranından görüntülenebilecek.

Her sınıf için haftalık ders programı şu şekilde:

İLKOKUL

1. 2. 3. ve 4 'üncü sınıf ders programı için TIKLAYIN

ORTAOKUL

5. 6. 7. ve 8 'inci sınıfların ders programı için TIKLAYIN

LİSE

9. 10. 11 ve 12 'nci sınıf haftalık ders programı için TIKLAYIN

EBA GİRİŞİ

EBA şifre alma, giriş sayfası , şifre unuttum nasıl alabilirim? Detayları için TIKLAYIN