E Devlet ve E Okul Bilgileri ile EBA'ya Giriş (EBA İnternet Sayfası Kayıt ve Şifre Alma)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 23 Mart 2020 günü derslerin uzaktan eğitimle başlayacağına ve öğrencilerin EBA şifrelerini alması gerektiğine , şifresini alamayanların internet üzerinden bunu temin edebileceklerine yer verildi. Peki MEB EBA şifresi nasıl alınır? EBA şifremi unuttum nasıl alabilirim? MEB EBA üyeliği oluşturma nasıl oluyor? EBA 'ya e okul veya e devlet şifresi ile giriş yapılabilir mi? Detaylar kamubulteni.com haberinde.

E Devlet ve E Okul Bilgileri ile EBA'ya Giriş (EBA İnternet Sayfası Kayıt ve Şifre Alma)

Eba girişi nasıl yapılrır? Nasıl kayıt oluşturulur? Şifremi unuttum nasıl alabilirim?

Milli Eğitim Bakanlığı 23 Mart 2020 tarihinden itibaren uzaktan eğitime başlayacak. İlk ortaokul ve liselerde öğrenciler , televizyondan Eba kanalındna ya da Eba sistemi üzerinden dersleri takip edecek. Uzaktan eğitim için geri sayım devam ederken öğrenciler ile velilerin en çok araştırdığı konu , Eba şifresinin nasıl alınacağı , EBA girişinin nasıl yapılacağı konuları oldu.

EBA İNTERNET SİTESİ

EBA internet sitesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturuldu.

 https://giris.eba.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayarak Eba öğrenci girişi sayfasına gidebilirsiniz. Giriş sayfasına gittikten sonra aşağıdaki ekran karşınıza çıkacak.

 

Burada üyeliğiniz varsa kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Eğer şifreniz yoksa aşağıdaki bulunan e Devlet kısmından giriş yapabilirsiniz. 

YENİ KAYIT

Yeni kayıt yapacaksanız , üstte bulunan EBA heabı oluştur butonuna tıklayın. Daha sonra açılan sayfada velinizin telefonuna şifre geldiyse o butonu tıklayıp devam edin. Eğer gelmediyse SMS gelmedi şifre oluşturmaya devam et kısmına tıklayın. 

O butona tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda , sizden istenilen bilgileri eksiksiz girin ve Giriş yap kısmına tıklayın. 

ŞİFREMİ UNUTTUM

Şifrenizi unuttuysanız Şifremi unuttum yazan kısma tıklayın. Açılan sayfada kimlik numaranız ve kayıtlı mail adresinizi girin. 

E OKUL BİLGİLERİ İLE GİRİŞ

Şifremi unuttum ekranında , e okul bilgilerimle şifre oluştur kısmına girerek EBA şifrenizi alabilirsiniz.

İşte EBA şifresi alma için MEB 'den yapılan açıklama:

MEB, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 23-27 Mart tarihlerinde TRT ve Eğitim Bilişim Ağı üzerinden ders verecek. 

EBA DERS PROGRAMINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA