CHP'li Yıldırım Kaya'dan Milli Eğitim Bakanı'na Sınav Çağrısı: Bu Uygulamadan Vazgeçin

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup sözcüsü Yıldırım Kaya, bugün yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi ile ortaokul ve lise öğrencilerinin sınava tabii tutulacağını bunun hakkaniyetli bir karar olmadığını söyledi.

CHP'li Yıldırım Kaya'dan Milli Eğitim Bakanı'na Sınav Çağrısı: Bu Uygulamadan Vazgeçin

Milyonlarca öğrencinin tablet, televizyon, bilgisayardan uzak olabileceğini, bunu Milli Eğitim Bakanı'nın da gündeme getirdiğini söyleyen Yıldırım Kaya, bu uygulamadan dönülmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Ankara Milletvekili Kaya, sosyal medya hesabından yayımladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim öğretim sürecini ne uzaktan eğitimle ne de yüz yüze eğitimle gerçekleştirebildi. Ama , şöyle bir şey yaptı, bugün yayımlanan genelgede ilkokul dışındaki yani ortaokul ve liselerdeki öğrenim gören öğrenciler, uzaktan eğitime erişemeyen milyonlarca öğrenci olduğunu hep birlikte haykırdık söyledik, Milli Eğitim Bakanı da söyledi. Ama tüm bunlara rağmen bir karne notu vermek için öğrencileri bulundukları okulda ya da şehirlerde yüz yüze bir sınava tabii tutarak sınavdan alacakları notlara göre bir karne verileceği söylendi. Sn. Bakan, böyle bir uygulama olamaz, görülmeyen derslerden, işlenmeyen konulardan, ya da işlendiğini varsaydığınız, televizyonu, tableti, bilgisayarı olmayan öğrencileri bir sınava sokmak sizce doğru mu? bu uygulamadan vazgeçin...