AUZEF Bütünleme Sınav Tarihleri Açıklandı

AUZEF tarafından bir duyuru yayımlandı ve güz dönemi bütünleme sınavlarının ne zaman yapılacağı açıklandı.

AUZEF Bütünleme Sınav Tarihleri Açıklandı

AUZEF bütünleme sınav tarihi açıklandı.

İstanbul Üniversitesi Açık ve UZaktan  Eğitim Fakültesi resmi internet sayfası üzerinden bir açıklama yapıldı. AUZEF resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan açıklamada bütünleme sınavlarının 30 Ocak ile 7 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacağına yer verildi. "2020-2021 Güz Dönemi Telafi (Bütünleme) Sınav Duyurusu" başlığı ile yayımlanan duyuru şu şekilde:

2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı telafi (bütünleme) sınavına, güz yarıyılı bitirme (final) sınavları sonunda yapılan değerlendirme sonucunda FF, DD ve DC notu aldığınız derslerinizden girebilirsiniz.

Güz dönemi bitirme (final) sınavları sonunda yapılan değerlendirmede FF notu aldığınız derslerinizden başarılı sayılabilmeniz için telafi (bütünleme) sınavına girme ve bu derslerinizin notunu yükseltme zorunluluğunuz vardır (Bkz: İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği).

Güz dönemi bitirme (final) sınavları sonunda yapılan değerlendirmede DD ve DC harf notu aldığınız derslerinizden telafi (bütünleme) sınavına girme zorunluluğunuz yoktur ancak bu dersler için notunuzu yükseltmek isterseniz telafi (bütünleme) sınavına girebilirsiniz.

Bitirme (final) sınavı sonrasında DD veya DC harf notu olarak değerlendirilen derslerinizden telafi (bütünleme) sınavına girip FF notu alırsanız o derse ait son notunuz FF olacaktır. Notunuzun DD veya DC olduğu derslerden telafi (bütünleme) notu oluşmasını istemiyorsanız bu derslerden kesinlikle telafi (bütünleme) sınavına girmemeniz gerekmektedir.


2020-2021 güz dönemi telafi sınavları aşağıda verilen tabloda gösterilen tarih ve saatlerde yapılacaktır.

TARİH     SINAVLARIN BAŞLAMA SAATİ      SINAVLARIN BİTİŞ SAATİ
 30 Ocak 2021     08:00     23:59
 31 Ocak 2021     08:00     23:59
 01 Şubat 2021     08:00     23:59
 05 Şubat 2021     08:00     23:59
 06 Şubat 2021     08:00     23:59
 07 Şubat 2021     08:00     23:59

Telafi (bütünleme) sınavlarında hangi gün ders/derslerinizden sınava gireceğinizi https://esinav.istanbul.edu.tr adresindeki “Sınav Takvimi” sekmesine tıklayarak öğrenebilir veya sınav programınızın çıktısını PDF formatında alabilirsiniz. Sınav sisteminde tarihi gelmemiş olan sınavlarınızın “Uygun Olmayanlar” sekmesi altında görüntüleniyor olması sınavla ilgili herhangi bir sorun oluşturmayacaktır.

Sınavlarınıza mutlaka https://esinav.istanbul.edu.tr web adresinde belirtilen gün ve saatler arasında girmeniz gerekmektedir. Sınavlara belirtilen gün ve saatler arasında girmeyen öğrencilerimiz için hiç bir şekilde mazeret sınavı açılmayacaktır.

Sınav sırasında internet bağlantınızın kopması, “Oturumu Kapat” butonuna basmanız, sayfayı yenilemeniz veya sistemden herhangi bir sebeple çıkış yapmanız durumunda yarım kalan sınavınızı tamamlamak üzere sınav sistemine tekrar giriş yapabilir ve sınavınızı tamamlayabilirsiniz. Bir dersten yarım kalan sınavınızı tamamlamak için, 20 (yirmi) soruluk sınavlarda sınava ilk girişiniz dâhil en fazla 3 (üç), 10 (on) soruluk sınavlarda, sınava ilk girişiniz dâhil en fazla 2 (iki) giriş hakkı kullanabilirsiniz.


Bir dersin sınavı sırasında “Sınavı Bitir” butonuna basarak sınavınızı tamamlar veya sınav süreniz bittiği için sınavınız sistem tarafından tamamlanırsa sınava tekrar giriş hakkınız bulunsa bile o sınava tekrar giremezsiniz.