AÖF Sınavlarında Bir İlk Yapıldı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından yapılan sınavlarda bir ilke imza atıldı.

AÖF Sınavlarında Bir İlk Yapıldı

AÖF sınavlarında bir ilk.

Bilindiği üzere pandemi nedeniyle açıköğretim sınavlarının uzaktan online olarak yapılması kararlaştırılmıştı. AÖF sınavlarında bu kararın ardındna Anadolu Üniversitesi'nden bir ilk geldi. Geçtiğimiz haftalarda yapılan 2020-2021 eğitiim öğretim yılı güz dönemi ara sınavlarında Türkiye Yükskeöğretim tarihinde bir ilke imza atıldı. 

Rekor sayıda öğrencinin katılımı ile internet üzerinden yapılan Anadolu Üniversitesi AÖF güz dönemi ara sınavında 627 derse ait yaklaşık olarak 6 buçuk milyon sınav oturumu 2 farklı periyotta toplamda 6 günde yapıldı. Sınavlar başarılı bir şekilde tamamlandı. Yapılan sınav boyunca Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, açık ve uzaktan eğitim alanında Türkiye'de bir ilki daha başararak, 17 farklı lisans programından ders alarak AÖF 'ten üniversite bitiren yaklaşık 90 bin öğrenciye açık uçlu sınav sorusu yönlendirdi.

Açık uçlu sorular, öğrencilerin yüzde 97,5'i tarafından yanıtlarken, açık uçlu soruların değerlendirilmesi sürecinde ise 2 binden fazla öğretim elemanı görev aldı.

Değerlendirmeler ve bu yöntemin detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

AÇIK UÇLU SORU NEDİR?

Açık sorudan (kapalı uçlu soru) farklı olarak açık uçlu sorular kısa cevaplarla (evet-hayır gibi) cevaplanmayan, kişinin konu hakkındaki bilgisi, düşüncesi ve önerisini öğrenmek için sorulan sorulardır.

Bazı açık uçlu soru örnekleri ise şu şekilde:

  • -Bu konu hakkında nasıl bir açıklama yapmayı düşünüyorsun?
  • -Neden tatil için orayı tercih etmemeliyiz?
  • -İş arayışınız ne zamandır sürmektedir?
  • -Bu programda alacağınız lisansüstü eğitimden sonra akademik veya profesyonel iş yaşamındaki kariyer hedefleriniz nelerdir?

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA