AÖF Final Sınavınız Geçersiz Olabilir: Son Dakika Açıklaması Geldi

AÖF sınavları hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, online olarak yapılan vize sınavlarında kurallara uymayan 3049 öğrencinin sınavının iptal edildiği, aynı uygulamanın final sınavlarında da geçerli olduğuna yer verildi.

AÖF Final Sınavınız Geçersiz Olabilir: Son Dakika Açıklaması Geldi

AÖF sınavlarına girenlere flaş uyarı: Sınavınız iptal edilebilir.

Anadolu Üniversitesi tarafından bir açıklama yapıldı. Açıköğretim sınavlaırna giren adayları ilgilendiren bilgilendirmede sınavda kopya çeken , çektiği tespit edilen kişilerin sınavlarının geçersiz sayılacağı, adayların kopya çekmemesi gerektiğine yer verildi.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF SINAVLARI GEÇEN HAFTA BAŞLADI

Anadolu Üniversitesi , geçtiğimiz Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri 1. yarıyıl dersleri ile 5. yarıyılda okutulan fark derslerinin sınavları yapıldı. 23-24-25 Ocak günlerinde ise 3. 5. e 7. yarıyıl derslerinin sınavları yapılacak.

SINAVINIZ İPTAL EDİLEBİLİR

AÖF'ten yapılan açıklamada , vizede 3 bin 49 öğrencinin sınavlarının kopya nedeniyle iptal edildiğine yer verildi. Açıklama şu şekilde:

Açıklamada aynı uygulamanın final sınavlarında da geçerli olacağı, kopya çektiği belirtilen öğrencilerin sınavlarının geçersiz sayılacağı bildirildi. 

ÇEVİRİMİÇİ SINAV YÖNERGESİNDEKİ MADDELER

AÖF çevirimiçi sınav yönergesindeki kurallara aykırı maddeler şu şekilde:

) Aşağıdaki fiiller sebebiyle sınav kurallarının ihlal edildiğinin tespit edilmesi durumunda; öğrencinin ilgili oturumdaki sınavı, Sınav Komisyonu kararı ile geçersiz sayılır:

a) Kendisi yerine başka birini sınava sokmak, soruların çözümünde başkalarından yardım almak veya başka bir öğrencinin yerine sınava girmek,

b) Sınav sorularının tamamını veya bir kısmını kopya etmek, fotoğraflarını çekmek, herhangi bir yolla çoğaltmak, paylaşmak ya da dijital ortamlarda yayımlamak,

c) Öğrenciye duyurulan ve bildirilen sınav kurallarını ihlal etmek.

AUZEF: O ÖĞRENCİLERİN SINAVLARI İPTAL EDİLDİ

AUZEF tarafındna yapılan açıklamada, "Sosyal medya ortam/ortamlarında soru paylaştığı tespit edilen öğrencilerin sınavları iptal edilmiştir. Sınav süreci boyunca ve sonrasına soru paylaştığı tespit edilen öğrencilerin ilgili derse ait sınavı iptal edilecek ve herhangi bir mazeret kabul edilmeyecektir." denildi.