Açıköğretimde Kopya Çekenlere Şok: Yüzlerce AÖF Öğrencisinin Sınav Sonucu Geçersiz Sayılacak

Son dakika haberi: Açıköğretim Fakültesi sınavlarında yüzlerce öğrencinin kopya çektiği tespit edildi. Kurulan sanal kopya sistemi ile tespit edilen bu öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak.

Açıköğretimde Kopya Çekenlere Şok: Yüzlerce AÖF Öğrencisinin Sınav Sonucu Geçersiz Sayılacak

Son dakika : AÖF'te kopya skandalı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle üniversitelerde uzaktan eğitime geçildi ve sınavlar internet üzerinden online olarak yapılmaya başlandı. bu sistem AÖF için de getirildi ve Anadolu Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ile Ataütrk Üniversitesi internet üzerinden online sınav yapmaya başladı. Sınavların online olması nedeniyle kopya çekiliyor iddiaları gündemde çokça dolaşılmaya başlandı.

YÖK'TEN ÜNİVERSİTELERE UYARI

Yükseköğreitm Kurulu tarafından üniversitelere bir yazı gönderilmiş ve sınavlarda kopya çekilmemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine yer verildi. Bu yazı sonrası üniversiteler sınavlarında daha sıkı bir uygulamaya geçti.  Sözcü'den Ali Ekber Ertürk, bugün kaleme aldığı yazısında birçok öğrencinin kopya çektiğini, kopya sırasında yakalandığını aktardı.

892 KOPYA

Edinilen son dakika bilgilerine göre sınavda toplamda 892 öğrencinin kopya çektiği tespit edildi. Öğrenciler sanal ortamda kopya çektiği için sınavlarının geçersiz sayılacağı öğrenildi. Fakülte tarafından öğrenciler için yapılan son dakika açıklamasında, sosyal medya ve diğer platformlar üzerinden 892 öğrencinin kural ihlali yaptığı , yapılan incelemeler sonucu bu öğrencilerin sınavların geçersiz sayılacağına yer verildi. 

Açıklamada sanal ortamda çekilen kopyanın tespiti için bir sistem geliştirildiğine yer verildi ve "892 öğrencinin ilgili dersi geçersiz sayılmış olup sınava giren öğrencilerimiz hakkında değerlendirmeler devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

KOPYA ÇEKENLER SONUÇLARDA BELLİ OLACAK

Sınavda kopya çektiği tespit edilen öğrencilerin sınavlar geçersiz olacak ve bu durum, sınav sonuçları açıklandığında belli olacak.