Açıköğretim Final Sınavları İçin Karar Verildi (Anadolu Üniversitesi-AUZEF-ATA AÖF) 2020

AÖF öğrencilerini ilgilendiren son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada final sınavları hakkındaki karara yer verildi. İşte detaylar.

Açıköğretim Final Sınavları İçin Karar Verildi (Anadolu Üniversitesi-AUZEF-ATA AÖF) 2020

AÖF sınavları hakkında açıklama.

Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi bünyesinde Açıköğretim Fakültesinde okuyan tüm öğrencileri ilgilendiren son dakika açıklamları geldi. Yapılan açıklamalarda dönem sonu sınavlarının nasıl yapılacağı konusuna açıklık getirildi.

YÖK AÇIKLADI

Geçtiğimiz gün YÖK , üniversitelerdeki sınavlar hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada sınavların internet üzerinden online olarak yapılmasına karar verildiği bildirildi. Açıklamada, "Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüz yüze gerçekleştirilmeyeceği, üniversite yetkili kurullarınca tercih edilecek “dijital imkânlar" veya “ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak" yapılacağı bildirildi. " denildi.

ÜNİVERSİTELERE YAZI GÖNDERİLDİ

YÖK, bu karar sonrası tüm üniversitelere yazı gönderdi ve sınavların şeffaf, denetlenebilir şekilde yapılmasını istedi. Söz konusu resmi yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Yükseköğretim Kurulu olarak bütün bu süreçlerde vurgu yaptığımız dikkate alınması gereken iki hususun, sınavların “şeffaf ve denetlenebilir" olması ile öğrencilerin bedeni ve ruhi sağlıklarını dikkate alan, yani “öğrenci merkezli" olması gerektiğidir. Konunun hassasiyetine binaen, 11.05.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, Sağlık Bakanlığının ilgi yazısındaki konuya ilişkin talebi ve salgın süreci değerlendirilmiş olup; dönem sonu sınavları ile bu eğitim ve öğretim yılına ait diğer sınavların yüz yüze gerçekleştirilmemesine, bu sınavların üniversite yetkili kurullarınca tercih edilecek “dijital imkânlar" veya “ödev, proje gibi alternatif yöntemlerin uygulanarak" yapılmasına karar verilmiştir."

AÖF OKUYANLAR DİKKAT

Bu karar sonrası açıköğretim öğrencileri , bu kararın kendilerini de kapsayıp kapsamadığını araştırmaya başladı. Üniversitelerden yapılan açıklamada AÖF sınavlarının da internet üzerinden yapılacağına yer verildi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

- Sevgili öğrenciler, Yükseköğretim Kurulumuz; bu dönem yapılacak tüm sınavların, "dijital imkanlar" veya "ödev, proje gibi alternatif yöntemler uygulanarak" yapılmasına karar verdi.

- Bu vesileyle, bizim de sizler için alacağımız karar erkenden ilan edilmiş oldu. Hepinize sağlıklı günler, verimli çalışmalar ve başarılar dilerim. En kısa zamanda tekrar buluşmak ve kavuşmak ümidiyle...

- Açıköğretim Fakültesi dönem sonu (final) sınavları ile ilgili açıklama ise ilerleyen günlerde duyurulacaktır.

Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

AUZEF için henüz duyuru yayımlanmadı.  Duyurunun önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor.

AÖF FİNAL SINAVLARI NE ZAMAN?

Açıköğretim dönem sonu sınav tarihleri henüz belli değil. Tarihler açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN