ABD'li Şirket, Korona Aşısı İçin Tarih Verdi

Koronavirüse karşı aşı çalışmaları tüm ülkelerde devam ediyor. Edinilen son bilgilere göre Çin ile İngiltere'nin çalışmalarda yol katettiği öğrenilirken ABD'li bir şirket, aşı için Şubat ayını tarih olarak verdi.

ABD'li Şirket, Korona Aşısı İçin Tarih Verdi

Korona aşısında son dakika gelişmesi.

Aralık ayında başlayan ve aylardır tüm dünyada etkisini gösteren coronavirüs, 500 bindne fazla kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Tüm dünya ülkelerinde görülen coronanın ortadan kalkması aşı çalışmalarına bağlı. Edinilen sondakika bilgilerine göre Amerikan Federal hükümetinin, ilaç şirketi Novavax'a 100 milyon doz korona aşısı üretmesi için 1,6 milyar dolar ödeme yapacağına yer verildi.

Söz konusu ödeme, Korona aşısı bulunması için federal yönetim ile özel sektör arasında yapılan işbirliği ile sağlanacak. Hükümet ile şirket arasındaki Işık Hızı Operasyonu'nda şu ana dek verilen en büyük miktar ve şu ana dek yapılan dördüncüsü.

PİYASAYA HİÇ İLAÇ SÜRMEDİ

ABD 'nin önde gelen yayın kuruluşlarından olan New York Times'a göre Maryland merkezli şirket, şu ana dek piyasaya hiç ilaç sürmedi.

ŞANS ARTIYOR

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, aşı çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, "Novavax'ın aşı adayının Işık Hızı Operasyonu'ndaki aşı portföyüne girmesi, bu yılın sonuna dek güvenli ve etkin bir aşı bulma şansımızı artırıyor" ifadelerini kullandı. 

Novavax CEO 'su Stanley Erck de CNN 'e aşı çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, ABD hükümetiyle yapılan anlaşmanın, bir aşı üretmelerine duyulan inancı gösterdiğini söyledi.

AŞI NE ZAMAN?

Erck ayrıca, şirketin Şubat 2021 itibariyle 100 milyon doz aşıyı üretip, yollamayı planladığını vurguladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA