Whatsapp’ın Çoklu Cihaz Desteğinin Ayrıntıları Belli Oldu

Whatsapp’ın bir süredir üzerinde çalıştığı çoklu cihaz desteğiyle ilgili yeni bilgiler paylaşıldı.

Whatsapp’ın Çoklu Cihaz Desteğinin Ayrıntıları Belli Oldu

2 milyara yaklaşan kullanıcı sayısıyla dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uygulamaya yeni özellikler eklemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Whatsapp’ın Android beta uygulamasına çoklu cihaz desteği isimli bir özellik geliştiriciler, bu özellik sayesinde tek bir WhatsApp hesabının 4 farklı cihazda aynı anda kullanılmasını sağlayacak.

WhatsApp ağırlıklı haberler paylaşan WABetaInfo isimli internet sayfası, henüz geliştirme aşamasında olan WhatsApp çoklu cihaz özelliğiyle yeni bilgiler paylaşıldı.

Paylaşılan bilgilere göre, bağlı cihazlar, ana cihaz internet bağlantısına sahip olmasa bile Whatsapp’a erişebilecekler.

Bağlı cihazların Whatsapp’ı kullanmaya devam edebilmesi için ana cihazın internet bağlantısı en fazla 2 aya kadar kesik kalacak.

Ayrıca sesli ve görüntülü aramalar bağlı cihazlarda da çalışacak. Fakat, bağlı cihazlardan eski WhatsApp sürümü kullananlara mesaj gönderilemeyecek.

Bağlı cihazlar olarak adlandırılan özelliğin uygulamadaki görüntüsü ise yukarıdaki gibi olacak. 

Bu ekrandan WhatsApp hesabınıza farklı cihazlar ekleyebilecek birden fazla telefon veya tablette hesabınızı kullanabileceksiniz.

Mark Zuckerberg, birden fazla cihazda WhatsApp kullanılırken, uçtan uca şifrelemenin bozulmadan sağlanacağı kaydedildi.